Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Κάθε μήνα υπάρχουν δεκάδες καλοί λόγοι για μια απόδραση. Από πολιτιστικές εκδηλώσεις, μέχρι φεστιβάλ και εορταστικές παρελάσεις, βρήκαμε και σας προτείνουμε πέντε λόγους για να ταξιδέψετε το Νοέμβριο.

Νέα Υόρκη – Για την ημέρα των Ευχαριστιών και πολλά ακόμα


Η ετήσια παρέλαση την Ημέρα των Ευχαριστιών στη Νέα Υόρκη (28 Νοεμβρίου) είναι ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα στην πόλη και μπορείτε να την απολαύσετε ακόμα και από την άνεση του δωματίου του ξενοδοχείου σας. Τα JW Marriott Essex, Mandarin Oriental, Inn Residence, Ritz - Carlton και New York Hilton Midtown προσφέρουν μοναδική θέα σε όλη τη διαδρομή, με ένα μεγαλύτερο τίμημα, βέβαια.
Μια μέρα αργότερα γιορτάζεται η “Μαύρη Παρασκευή” (Black Friday), όταν ουσιαστικά ανοίγει η εορταστική περίοδος για τα καταστήματα. Είναι η ιδανική μέρα για τα πρώτα χριστουγεννιάτικα ψώνια και κάθε χρόνο τα εμπορικά καταστήματα αναμένουν μαζικές πωλήσεις.
Τέλος, στις 3 Νοεμβρίου διοργανώνεται ο Μαραθώνιος της Νέας Υόρκης, ένας από τους μεγαλύτερους μαραθώνιους του κόσμου, που κάθε χρόνο προσελκύει πλήθος ερασιτεχνών και επαγγελματιών αθλητών.

Μαρόκο - Για μια τελευταία έκρηξη ζέστης


Λίγοι προορισμοί συγκαταλέγονται σε αυτούς που είναι αρκετά θερμοί, ώστε να μπορέσει κάποιος να χαρεί τον ήλιο το Νοέμβριο. Στο Μαρόκο οι θερμοκρασίες φτάνουν τους 28 º C και το καλοκαίρι μοιάζει να είναι εδώ για πάντα.
Επισκεφθείτε το Marrakesh για ψώνια και κάντε εκδρομές στα όρη του Άτλαντα. Στην Essaouira θα εντυπωσιαστείτε από την ατμοσφαιρική Medina και στο Αγκαντίρ θα απολαύσετε μια εβδομάδα στην παραλία.
Η Κύπρος και τα Κανάρια Νησιά είναι ακόμα δυο ιδανικές επιλογές, αν το μόνο που θέλετε να πάρετε μαζί σας είναι το μαγιό και οι σαγιονάρες σας. Οι θερμοκρασίες στην είναι πάνω από 20 º C και στα Κανάρια Νησιά μόλις λίγο πιο κάτω. Η Πάφος, στα νοτιοδυτικά της Κύπρου είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, αλλά και η Λεμεσός και η Λάρνακα αποτελούν εξαιρετικές επιλογές.

Γερμανία - Για τις χριστουγεννιάτικες αγορές


Καμιά χώρα δεν φημίζεται για τις χριστουγεννιάτικες αγορές της όσο η Γερμανία, όπου το λουκάνικο και τα τοπικά εδέσματα, τα παιχνίδια και τα γραφικά τοπία δημιουργούν ένα παραμυθένιο σκηνικό. Η πλειοψηφία, μάλιστα, των αγορών ανοίγουν στο τέλος του μήνα. Τα καλύτερα μέρη για να πάτε είναι η Νυρεμβέργη, μια από τις πιο γοητευτικές μεσαιωνικές πόλεις της Ευρώπης, το Μόναχο και για κάτι πιο σύγχρονο, το Βερολίνο.
Η μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη αγορά εκτός Γερμανίας και Αυστρίας λαμβάνει χώρα στο Birmingham. Περίπου πέντε εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται τους πάγκους, που στήνονται κάθε χρόνο στην Πλατεία Victoria. Πραγματοποιείται από τις 14 Νοεμβρίου έως και τις 22 Δεκεμβρίου.

Φαντασμαγορικά φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο


Το ινδουιστικό φεστιβάλ του Diwali, μια θεαματική πενθήμερη γιορτή, κατά την οποία οι άνθρωποι φωτίζουν με λάμπες και κεριά τον περίβολο των σπιτιών τους και πυροτεχνήματα κάνουν τη νύχτα μέρα, πραγματοποιείται φέτος στις 3 Νοεμβρίου. Αυτό είναι ένα από τα πολλά πολύχρωμα φεστιβάλ, που λαμβάνουν χώρα σε όλο τον κόσμο το Νοέμβριο.
Στο Μεξικό γιορτάζεται η Ημέρα των Νεκρών, από τις 31 Οκτωβρίου έως και τις 2 Νοεμβρίου. Κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών οι κάτοικοι τιμούν τους νεκρούς συγγενείς και φίλους, ξενυχτώντας σε νεκροταφεία υπό το φως των κεριών.
Η εβδομαδιαία La Diablada ή αλλιώς “Ο χορός των δαιμόνων” είναι ένα πανηγύρι που πραγματοποιείται στο Puno του Περού την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου. Οι ντόπιοι ντύνονται με κοστούμια δαιμόνων και περιφέρονται στην πόλη.

Ευρωπαϊκές πόλεις – Για μια πολιτιστική βόλτα


Δεκάδες νέες εκθέσεις έχουν ανοίξει τις τελευταίες εβδομάδες στις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις. Η Βενετία τιμά τους Leonardo και Titian στην Gallerie dell 'Accademia και το Palazzo Grassi, αντίστοιχα, ενώ στη Ρώμη θα δείτε μια έκθεση για τον Augustus στην γκαλερί Scuderie del Quirinale.
Στο Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου άνοιξε η έκθεση Shunga : Sex και ευχαρίστηση στην ιαπωνική τέχνη και στο Μουσείο Φυσική Ιστορίας η πάντα δημοφιλής έκθεση φωτογραφίας του καλύτερου φωτογράφου άγριας φύσης για το 2013.
Κι αν κανένα από τα παραπάνω δεν σας εμπνέει υπάρχουν μερικοί ακόμα λόγοι: η γιορτή του Αγίου Ανδρέα στη Σκωτία (30 Νοεμβρίου), η επαναλειτουργία του Palazzo Mocenigo στη Βενετία, το Μακάο Grand Prix (Νοέμβριος στις 9-10 και 14-17 ) και ακόμα οι μαραθώνιοι που θα πραγματοποιηθούν αυτό το μήνα στην Αθήνα, την Κωνσταντινούπολη, το Παλέρμο, την Βαλένθια, τη Φλωρεντία και τον San Sebastian.
news.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!