Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Δωρεάν πρόγραμμα εξειδικευμένης συμβουλευτικής από έγκριτο ψυχολόγο σε γονείς που αντιμετωπίζουν δυσκολίες με τα παιδιά τους κατά την περίοδο ένταξής τους στον παιδικό σταθμό, πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, από τις 15 Νοεμβρίου 2013 και κατά τις απογευματινές ώρες, θα πραγματοποιούνται συναντήσεις του ψυχολόγου της αρμόδιας υπηρεσίας με τους γονείς των παιδιών των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, σε ομάδες των 20-25 ατόμων.

Στόχος των συναντήσεων είναι η συνεργασία των γονέων με τον ειδικό ψυχολόγο στην αναγνώριση και τη διαχείριση των δυσκολιών του παιδιού τους έτσι ώστε να βελτιωθεί η ψυχοσυναισθηματική κατάστασή του και κατά συνέπεια η συμπεριφορά του.

Όσοι γονείς το επιθυμούν, μπορούν να συναντήσουν και ιδιαιτέρως τον ψυχολόγο για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τη συμπεριφορά των παιδιών τους. Οι ενδιαφερόμενοι για το πρόγραμμα συμβουλευτικής μπορούν να καταθέτουν αίτηση συμμετοχής από την 1η Νοεμβρίου 2013 στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς.

Με την ολοκλήρωση της κατάθεσης αιτήσεων, θα γίνει ο προγραμματισμός των συναντήσεων. «Η πρώτη επαφή του παιδιού με το περιβάλλον του παιδικού σταθμού μπορεί να γεννήσει ερωτηματικά στον γονιό, για τη διαχείριση των οποίων αναγκαία είναι η συνδρομή εξειδικευμένου προσωπικού.

Στο πλαίσιο αυτό, κρίναμε απαραίτητο να δοθεί η δυνατότητα στους γονείς των παιδιών των παιδικών σταθμών του Δήμου Θεσσαλονίκης, να ενημερώνονται άμεσα από ψυχολόγο για όσα ζητήματα τους απασχολούν σε σχέση με την συμπεριφορά των παιδιών τους, με σκοπό την ενδυνάμωση του ρόλου τους ως γονέων και την καλύτερη αντιμετώπιση των δισεπίλυτων προβλημάτων που καλούνται να αντιμετωπίσουν σε σχέση με τα παιδιά τους», δήλωσε σχετικά η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Καλυψώ Γούλα.

Να σημειωθεί ότι ο ειδικός ψυχολόγος επισκέπτεται καθημερινά τους παιδικούς σταθμούς, ενημερώνεται για την πορεία των παιδιών και παρεμβαίνει όπου απαιτείται.

Δέχεται, κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη στον Παιδικό Σταθμό Φωκά (2310.856313) και κάθε Τρίτη στον Παιδικό Σταθμό Μ. Αλέξανδρος (2310.944447) από τις 08.30 έως τις 10.30.

http://www.thestival.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!