Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Η πράσινη ανάπτυξη και η αρχιτεκτονική που ασπάζεται εν πολλοίς την προστασία του περιβάλλοντος έχουν να καταδείξουν σπουδαίες δημιουργίες ανά τον κόσμο, με κάθετους κήπους, ολάνθιστα….. μπαλκόνια ακόμα και κτήρια που πρασινίζουν ολόκληρα. Σε αυτό το μήκος κύματος μια φάρμα στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, όπου οι δημιουργοί της καλλιεργούν λαχανικά και βότανα στην… ταράτσα ενός κτηρίου!

Η περίφημη Brooklyn Grange Farm αποτελεί καινοτομία για την περιοχή, ενώ κάνει παράλληλα πολύ υπερήφανους τους δημιουργούς της. «Μεταφέρουμε χώμα στην ταράτσα, εμπλουτίζουμε με συστατικά και κατόπιν φυτεύουμε τους σπόρους που θέλουμε και καλλιεργούμε τα φυτά. Η παραγωγή μας είναι ικανοποιητική και έχουμε πολλούς πελάτες, τόσο αγοραστές των προϊόντων όσο και καταναλωτές στο μίνι εστιατόριο που έχουμε δημιουργήσει δίπλα», αναφέρουν οι πρωτεργάτες της δράσης αυτής που δεν είναι απλά ένα… αγρόκτημα αλλά ένα ολοένα και αυξανόμενο σε μέλη κίνημα. Φρέσκα, βιολογικά προϊόντα σε ένα χωράφι πάνω στην ταράτσα που… στρώνει στη συνέχεια τραπέζια και μαγειρεύει λαχταριστά πιάτα με ολόφρεσκα υλικά! 

 Η πράσινη ανάπτυξη και η αρχιτεκτονική που ασπάζεται εν πολλοίς την προστασία του περιβάλλοντος έχουν να καταδείξουν σπουδαίες δημιουργίες ανά τον κόσμο, με κάθετους κήπους, ολάνθιστα….. μπαλκόνια ακόμα και κτήρια που πρασινίζουν ολόκληρα. Σε αυτό το μήκος κύματος μια φάρμα στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, όπου οι δημιουργοί της καλλιεργούν λαχανικά και βότανα στην… ταράτσα ενός κτηρίου! Η περίφημη Brooklyn Grange Farm αποτελεί καινοτομία για την περιοχή, ενώ κάνει παράλληλα πολύ υπερήφανους τους δημιουργούς της. «Μεταφέρουμε χώμα στην ταράτσα, εμπλουτίζουμε με συστατικά και κατόπιν φυτεύουμε τους σπόρους που θέλουμε και καλλιεργούμε τα φυτά. 

Η παραγωγή μας είναι ικανοποιητική και έχουμε πολλούς πελάτες, τόσο αγοραστές των προϊόντων όσο και καταναλωτές στο μίνι εστιατόριο που έχουμε δημιουργήσει δίπλα», αναφέρουν οι πρωτεργάτες της δράσης αυτής που δεν είναι απλά ένα… αγρόκτημα αλλά ένα ολοένα και αυξανόμενο σε μέλη κίνημα. Φρέσκα, βιολογικά προϊόντα σε ένα χωράφι πάνω στην ταράτσα που… στρώνει στη συνέχεια τραπέζια και μαγειρεύει λαχταριστά πιάτα με ολόφρεσκα υλικά!






www.perierga.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!