Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013


Το υπεραυτοκίνητο που θα ολοκληρώνει τα 0-400 χλμ/ώρα σε 20 δευτερόλεπτα

Το νέο Koenigsegg έρχεται να ανατρέψει όλα όσα γνωρίζαμε για τα υπεραυτοκίνητα. Αρκεί η ανάγνωση και μόνο των τεχνικών χαρακτηριστικών για να διαπιστώσει κανείς ότι μιλάμε για το πιο γρήγορο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο.

Η επεξήγηση της ονοματολογίας του έχει ενδιαφέρον καθώς το «One:1» σημαίνει αναλογία κιλών/ιπποδύναμης 1:1. Όπως εξηγεί ο Christian von Koenigsegg, πρόκειται για την αναλογία κιλών συμπεριλαμβάνοντας λάδια, υγρά και γεμάτο ρεζερβουάρ, οπότε οι 1.400 ίπποι χαρίζουν συγκλονίστηκες επιδόσεις.

Οι προσομοιώσεις σε υπολογιστή έδειξαν ότι το One:1 θα είναι το ταχύτερο αυτοκίνητο σε 0-200 χλμ/ώρα, 0-300 χλμ/ώρα και 0-400 χλμ/ώρα. Ο σουηδός κατασκευαστής κάνει λόγο για τελική τουλάχιστον 450 χλμ/ώρα που είναι αρκετά υψηλότερη από τα 415 χλμ/ώρα της Bugatti Veyron Super Sport World Record Edition.

Μάλιστα συγκριτικά με τη Veyron, το Koenigsegg κάνει 0-400 χλμ/ώρα σε χρόνο 20 δευτερολέπτων, 25 δευτερόλεπτα ταχύτερα από ό,τι χρειάζεται το ιταλικό υπεραυτοκίνητο.

Η Koenigsegg θα κατασκευάσει έξι αυτοκίνητα και το πρώτο θα κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του 2013. Η τιμή του One:1 θα είναι πολύ πιο υψηλή από την Agera S, ωστόσο η εκτίμηση του προέδρου της εταιρείας είναι ότι το κόστος κατασκευής θα υπερβαίνει πολύ τα εκτιμώμενα έσοδα.

Είναι σημαντικό να παραχθεί το συγκεκριμένο μοντέλο καθώς θα ενισχύσει το γόητρο της μάρκας, αλλά η κερδοφορία θα έλθει από τα μαζικότερα μοντέλα.




gocar.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!