Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή 3.000 δημοτικών αστυνομικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα σε άλλες θέσεις του Δημοσίου με δυο Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που υπέγραψαν οι κ. Μητσοτάκης, Δένδιας και Αθανασίου.

Ήδη, πέντε υπουργεία έχουν δηλώσει περισσότερα από 3.000 κενά για ειδικότητες φυλάκων και στόχος της κυβέρνησης είναι η διαδικασία που τελεί υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ να ολοκληρωθεί έως το τέλος της χρονιάς.

Οι δυο Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που υπεγράφησαν σήμερα αφορούν την μετακίνηση στα υπουργεία Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

Ειδικότερα, στο Δημόσιας Τάξης απαιτούνται κάποια πρόσθετα προσόντα. Οι υπάλληλοι να έχουν ηλικία ως 45 ετών, οι άνδρες να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις και να έχουν ύψος τουλάχιστον 1.70 και οι γυναίκες 1.67 και να περάσουν με επιτυχία ψυχοσωματικά τεστ που αποδεικνύουν ότι έχουν ψυχική, σωματική και διανοητική υγεία. Επιπλέον δέκα μόρια παίρνουν όσοι υπηρέτησαν ως έφεδροι αξιωματικοί στις ειδικές δυνάμεις.

Ανάλογα προσόντα απαιτούνται και για τους υπαλλήλους που επιθυμούν να μετακινηθούν σε υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης ως εσωτερικοί και εξωτερικοί φρουροί.

Σε αυτή την περίπτωση, δεν απαιτούνται ψυχοσωματικά τεστ και τα δέκα μόρια για την υπηρεσία στις ειδικές δυνάμεις.

http://www.megatv.com
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!