Τετάρτη 13 Μαΐου 2020


Το πείραμα πέτυχε. Η «αποκέντρωση» και το «διαμοιρασμένο εργατικό δυναμικό» ήταν μία λύση ανάγκης και για το Twitter εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού και του lockdown, που με ελάχιστες εξαιρέσεις, τέθηκε σε ισχύ παγκοσμίως. Λειτούργησε ωστόσο εξίσου αποτελεσματικά με το παραδοσιακό μοντέλο εργασίας, με αποτέλεσμα η εταιρεία να ανακοινώσει στους υπαλλήλους της ότι μπορούν να συνεχίσουν να εργάζονται από το σπίτι «εσαεί».
«Ήμασταν οι μοναδικοί που ήμασταν σε θέση να ανταποκριθούμε γρήγορα και να επιτρέψουμε στους υπαλλήλους να εργάζονται από το σπίτι, δεδομένης της έμφασης που δίνουμε στην αποκέντρωση και στηρίζοντας ένα διαμοιρασμένο εργατικό δυναμικό ικανό να εργαστεί από οπουδήποτε», ανακοίνωσε η εταιρεία σε δήλωσή της σε blogpost.
Η απόφαση του Twitter να επιτρέπει στο προσωπικό να εργάζεται από το σπίτι «για πάντα» δημιουργεί «σεισμικές δονήσεις» στην επιχειρηματική κοινότητα. Πολλοί έχουν προβλέψει ότι και άλλες τεχνολογικές εταιρείες θα ακολουθήσουν το ίδιο παράδειγμα, ενώ ένας ειδικός στην ψηφιακή καινοτομία μίλησε για «είδηση που καθορίζει μια εποχή».
«Μερικοί άνθρωποι μπορεί να μην το παίρνουν στα σοβαρά, αλλά μπορούμε να μάθουμε πολλά από τη Silicon Valley σχετικά με την ευελιξία στον χώρο εργασίας», υποστηρίζει ο Σρι Σρινίβασαν από το Stony Brook University School of Journalism.
«Υπήρχε μια νοοτροπία ότι η δουλειά από το σπίτι έκλεβε από το αφεντικό και ο χρόνος στο γραφείο ήταν πιο σημαντικός. Οι υπάλληλοι ωστόσο αποδεικνύουν ότι μπορούν να είναι πολύ πιο παραγωγικοί και να ολοκληρώνουν τις εργασίες τους από το σπίτι», τονίζει ο Σρινίβασαν για να προσθέσει ωστόσο ευθύς αμέσως ότι αρκετοί είναι και οι υπάλληλοι που «εργάζονται σκληρότερα στο σπίτι και είναι εξαντλημένοι».
Το Twitter έχει αναστείλει σχεδόν όλα τα επαγγελματικά ταξίδια των εργαζομένων και όλα τις εκδηλώσεις έως το 2021. Επίσης, δίνει στους υπαλλήλους τη δυνατότητα να αγοράσουν είδη οικιακής χρήσης, όπως γραφεία και καρέκλες γραφείου.
Τα νέα δεδομένα στο Twitter ανακοινώνονται καθώς οι εταιρείες σε ολόκληρο τον κλάδο της τεχνολογίας ζυγίζουν πώς να διαχειρίζονται τα γραφεία τους επόμενους μήνες. Η Google και το Facebook επέκτειναν τις πολιτικές τους για εργασία από το σπίτι έως το 2021. Η Amazon επέκτεινε την πολιτική της για εργασία από το σπίτι έως τουλάχιστον στις αρχές Οκτωβρίου.
naftemporiki.gr με πληροφορίες από BBC, Guardian
Categories:

1 σχόλιο:

  1. Η αγάπη είναι πάντα όμορφη όταν είσαι με τον αληθινό άνθρωπο, εσένα και τον αληθινό εραστή. Είμαι Mayruris Camplelo ο φίλος μου έχει διαλυθεί μαζί μου και ήμουν μόνος γι 'αυτό κατευθύνονται σε ένα πολύ ευγενικό και μεγάλο άχνη ξόρκι Δρ ADELEKE που με βοήθησε να φέρει πίσω τον εραστή μου για μένα και μου ζήτησε 340 ευρώ για τα στοιχεία που απαιτούνται για το ξόρκι και σήμερα είμαι μαζί του τώρα και είμαστε ευτυχισμένοι μαζί. Είμαι πολύ ευγνώμων για ό, τι έχετε κάνει για μένα Δρ ADELEKE μπορείτε να τον email aoba5019@gmail.com ή Whatsapp μου μέσω +27740386124 

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!