Πέμπτη 2 Απριλίου 2020





Οι άδειες ειδικού σκοπού στο Δημόσιο ισχύουν και για τις ημέρες άδειας του Πάσχα κανονικά, διευκρίνισε σε δηλώσεις του στον Ant1 ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, απαντώντας σε ερωτήματα που λαμβάνει από δημοσίους υπαλλήλους.

Όπως είπε, οι άδειες ειδικού σκοπού δεν έχουν να κάνουν με το κλείσιμο των σχολείων τις ημέρες αυτές, αλλά με τις έκτακτες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί.

Για τις μειώσεις μισθών στο Δημόσιο, ο κ. Θοεδωρικάκος είπε, ότι δεν θεωρεί καθόλου σοβαρό να συζητάμε στην παρούσα φάση για μειώσεις μισθών σε δημοσίους υπαλλήλους, με το βλέμμα στους επόμενους μήνες, χωρίς να έχουμε εικόνα πώς θα διαμορφωθεί η οικονομική κατάσταση της χώρας και πόσο θα κρατήσει αυτή η έκτακτη κατάσταση που βιώνουμε.

Nα σημειωθεί ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας έθεσε το… «ορόσημο του Μαΐου» για ενδεχόμενες μειώσεις μισθών στο Δημόσιο. Μάλιστα, αυτή τη φορά συμπεριέλαβε και τις συντάξεις. «Δεν υπάρχει στον σχεδιασμό μας κανένα μέτρο μείωσης μισθού στο Δημόσιο ή σύνταξης. Αυτός είναι ο σχεδιασμός μας και εκτείνεται μέχρι τον Μάιο. Αν δούμε ότι οι συνέπειες του κορωνοϊού εκτείνονται σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα πρέπει να επαναξιολογήσουμε τη στάση μας», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Τ. Θεοδωρικάκος μίλησε επίσης και για τα συσσίτια και τους άπορους, λέγοντας ότι έχει αποφασιστεί σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση, να γίνει προσπάθεια για διανομή φαγητού σε σπίτια.
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!