Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020


Στην απόφαση για μία «μεταβατική περίοδο» κατά την οποία ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ θα περνούν χρόνο τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στον Καναδά, κατέληξε η βασιλική σύσκεψη κορυφής στο Σάντριγχαμ, σύμφωνα με την ίδια τη βασίλισσα Ελισάβετ.
Η 93χρονη μονάρχης εξέδωσε γραπτή δήλωση αμέσως μετά από τη λήξη της διάρκειας δυόμιση ωρών σύσκεψης, με τη συμμετοχή του πρίγκιπα Χάρι, του αδερφού του Γουίλιαμ και του πατέρα του Καρόλου.
Η δήλωση χαρακτηρίζει τη συνάντηση «πολύ εποικοδομητική» και τονίζει ότι η ίδια η βασίλισσα και όλη η οικογένεια «στηρίζουν πλήρως την επιθυμία του Χάρι και της Μέγκαν να δημιουργήσουν μια νέα ζωή ως νεαρή οικογένεια».
«Αν και θα προτιμούσαμε να παραμείνουν πλήρους απασχόλησης εργαζόμενα μέλη της βασιλικής οικογένειας, σεβόμαστε και κατανοούμε την επιθυμία τους να ζήσουν μία πιο ανεξάρτητη ζωή ως οικογένεια, ενώ θα παραμείνουν ένα πολύτιμο μέρος της οικογένειάς μου», συνεχίζει η βασίλισσα.
Τονίζει επίσης ότι «ο Χάρι και η Μέγκαν έχουν καταστήσει σαφές ότι δε θέλουν να εξαρτώνται από δημόσια κονδύλια στις νέες τους ζωές. Για αυτό έχει συμφωνηθεί ότι θα υπάρξει μία μεταβατική περίοδος κατά την οποία οι Σάσεξ θα περνούν χρόνο στον Καναδά και στο Ηνωμένο Βασίλειο».
Η δήλωση της Ελισάβετ καταλήγει επαναλαμβάνοντας την αρχική αντίδραση του Παλατιού την περασμένη εβδομάδα ότι «αυτά είναι περίπλοκα ζητήματα» που πρέπει να επίλυση η βασιλική οικογένεια και ότι «απομένει ακόμα κάποια περισσότερη δουλειά να γίνει».
Αλλά, συμπληρώνει εν κατακλείδι η βασίλισσα, η ίδια έχει ζητήσει να υπάρξουν οριστικές αποφάσεις τις επόμενες ημέρες.
Η ανακοίνωση αναλυτικά 
«Σήμερα η οικογένειά μου είχε πολύ εποικοδομητικές συζητήσεις για το μέλλον του εγγονού μου και της οικογένειάς του.
«Η οικογένειά μου και εγώ υποστηρίζουμε απόλυτα την επιθυμία του Χάρι και της Μέγκαν να δημιουργήσουν μια νέα ζωή ως νέα οικογένεια.  Παρότι θα τους προτιμούσανε να παραμείνουν πλήρους απασχόλησης Μέλη της Βασιλικής Οικογένειας, σεβόμαστε και κατανοούμε την επιθυμία τους να ζήσουν μια πιο ανεξάρτητη ζωή ως οικογένεια ενώ παραμένουν πολύτιμο μέρος της οικογένειάς μου.
«O Χάρι και η Μέγκαν κατέστησαν σαφές ότι δεν θέλουν να εξαρτώνται από δημόσια κονδύλια στις νέες τους ζωές.
«Eπομένως συμφωνήθηκε ότι θα υπάρξει μεταβατική περίοδος κατά την οποία η Σάσεξ θα περνούν χρόνο στον Καναδά και το ΗΒ.
«Αυτά είναι περίπλοκα ζητήματα προς επίλυση για την οικογένειά μου, και υπάρχει κάποια δουλειά ακόμη να γίνει, αλλά ζήτησα να υπάρξουν τελικές αποφάσεις τις προσεχείς ημέρες».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!