Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020


Τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, ο Mijo Vodopija επισκέφθηκε τον οδοντίατρο Δρ. Max Lukas στο Offenbach, μια περιοχή λίγο έξω από τη Φρανκφούρτη, βιώνοντας έντονο πόνο στο δόντι.
Κάνοντας ακτινογραφία, ο γιατρός διαπίστωσε ότι ο Κροάτης ασθενής είχε ένα ασυνήθιστα μεγάλο δόντι που προκαλούσε διόγκωση της άνω γνάθου.
Ο γιατρός ενημέρωσε τον ασθενή του ότι το ζήτημα δεν επιδεχόταν θεραπείας και ότι έπρεπε να πραγματοποιήσει εξαγωγή στο δόντι το συντομότερο δυνατό.
Ο κ. Vodopija δέχτηκε, η επέμβαση πραγματοποιήθηκε και όταν οι δύο άνδρες είδαν το δόντι συνειδητοποίησαν ότι επρόκειτο για κάτι πρωτόγνωρο!
 
Το δόντι του ασθενούς είχε μήκος 3,72 εκατοστά και, όπως διαπιστώθηκε στην πορεία, ήταν το μακρύτερο δόντι που έχει βρεθεί ποτέ σε άνθρωπο.
Μετά την εξαγωγή, ο ασθενής ανακουφίστηκε από τον πόνο και ο γιατρός απευθύνθηκε στην επιτροπή των ρεκόρ Γκίνες για να καταγραφεί το επίτευγμά του.
Αφού πήρε την έγκριση του κ. Vodopija, ο Δρ. Lukas έκανε μια σχετική δημοσίευση σε ιατρικό περιοδικό και έδωσε το δόντι για εξέταση σε έναν ανεξάρτητο ειδικό, περιμένοντας ένα χρόνο για να γίνει δεκτός στο βιβλίο των παγκόσμιων ρεκόρ Γκίνες.

Φέτος, λοιπόν, μπήκε στο βιβλίο Γκίνες για το επίτευγμά του και το πιθανότερο είναι να κορνιζάρει αυτή τη διάκριση στον τοίχο του οδοντιατρείου του.
Το προηγούμενο καταγεγραμμένο ρεκόρ κατείχαν γιατροί από την Ινδία, οι οποίοι είχαν κάνει εξαγωγή σε δόντι 3,67 εκατοστών, δηλαδή πέντε χιλιοστά μικρότερο από το δόντι του Κροάτη.
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!