Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019

Χειρονομία ΟΚ
Η χειρονομία “OK” θεωρείται πλέον σύμβολο μίσους, σύμφωνα με τη νέα έκθεση της Anti-Defamation League (ADL), μιας εκ των ισχυρότερων αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων.
Η ADL, όπως αναφέρει το CNN, πρόσθεσε πριν λίγες μέρες τη συγκεκριμένη χειρονομία μαζί με αρκετές άλλες στη λίστα που συντηρεί εδώ και χρόνια με συνθήματα και σύμβολα που χρησιμοποιούν οι εξτρεμιστές.
Το πασίγνωστο σύμβολο, με τον αντίχειρα και τον δείκτη να σχηματίζουν κύκλο και τα υπόλοιπα δάχτυλα ανασηκωμένα, που χρησιμοποιείται παγκοσμίως και δείχνει ότι όλα είναι εντάξει ή δίνεται η έγκριση για κάτι, είναι σύμφωνα με την οργάνωση, χειρονομία που παραπέμπει σε άλλες καταστάσεις, όχι και τόσο αθώες.
Η ADL υποστηρίζει ότι η σύνδεση της εν λόγω χειρονομίας με τον λευκό εθνικισμό ξεκίνησε ως αστείο από χρήστες της ιστοσελίδας 4chan. Στόχος τους ήταν να ωθήσουν τα ΜΜΕ και τους ανθρώπους με φιλελεύθερες ιδέες να αντιδράσουν υπερβολικά. Ως εκ τούτου, τότε δεν θεωρήθηκε λογικό να “καταδικάσουν” ένα τόσο αθώο σύμβολο. Το 2019, ωστόσο, η χειρονομία υιοθετήθηκε από ορισμένους λευκούς εθνικιστές.
Οι αναφορές της οργάνωσης παραπέμπουν στην Μπρέντον Τάραντ, ένα Αυστραλό λευκό εθνικιστή, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία 51 ανθρώπων σε δύο τζαμιά της Νέας Ζηλανδίας τον προηγούμενο Μάρτιο. Ο Τάραντ, ο οποίος έχει δηλώσει αθώος, έχει απαθανατιστεί να κάνει OK με τα χέρια του κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο δικαστήριο μετά τη σύλληψή του.
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!