Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Πούλησε το νεφρό του για να πάρει... iPhone

Μία ασύλληπτη ιστορία με πρωταγωνιστή έναν νεαρό Κινέζο, κάνει εδώ και λίγο καιρό τον γύρο του διαδικτύου.
Η ζωή αυτού του ανθρώπου μετατράπηκε σε δράμα όταν αποφάσισε, πριν από οκτώ περίπου χρόνια, να πουλήσει το νεφρό του στην «μαύρη αγορά», με στόχο να βρει τα χρήματα για να αγοράσει καινούργιο iPhone!
Ο 25χρονος σήμερα Γουάνγκ πήρε την απόφαση αυτή το 2011, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να αποδείξει στους συμμαθητές του ότι ακολουθεί τις τάσεις της τεχνολογίας, όμως επτά χρόνια μετά η επιλογή του αποδεικνύεται ολέθρια για την ζωή και την καθημερινότητά του.
Πιο συγκεκριμένα, ο νεαρός τότε Γουάνγκ έμαθε μέσω του διαδικτύου ότι θα μπορούσε να πουλήσει το ένα του νεφρό. Χωρίς να ενημερώσει τους γονείς του αλλά και χωρίς να συμβουλευτεί κανέναν από τον κύκλο του, ο Γουάνγκ επικοινώνησε τηλεφωνικά με ένα μέλος του κυκλώματος εμπορίας οργάνων που είχε τον ρόλο του διαμεσολαβητή μεταξύ δότη και παραλήπτη.
Λίγες ημέρες μετά, ο 17χρονος μαθητής μετέβη στην κοντινή επαρχία Αντσούι, όπου συναντήθηκε με τον μεσάζοντα αλλά και με τους γιατρούς που θα διενεργούσαν την αφαίρεση του νεφρού, η οποία και πραγματοποιήθηκε μία ημέρα αργότερα σε μη πιστοποιημένη κλινική της περιοχής.
Ο Γουάνγκ πήρε περίπου 2.500 δολάρια για το δεξιό του νεφρό και με τα χρήματα αυτά έσπευσε αμέσως να αγοράσει τα πολυπόθητα και πανάκριβα για τα κινεζικά δεδομένα gadgets, ενώ υπολογίζεται πως οι μεσάζοντες κατάφεραν να κερδίσουν περισσότερα από 20.000 δολάρια, καθώς η τιμή πώλησης του νεφρού στον απελπισμένο αγοραστή ανήλθε συνολικά στις 25.000 δολάρια.
Αργότερα, ο Γουάνγκ αναγκάστηκε να ομολογήσει στους γονείς του όσα συνέβησαν, ενώ μόλις λίγες ημέρες μετά την επέμβαση αφαίρεσης του νεφρού, άρχισαν να παρουσιάζονται οι πρώτες παρενέργειες της επέμβασης, με τον άτυχο νεαρό πλέον να βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση.
Πιο συγκεκριμένα, ο Γουάνγκ αναγκάζεται σε καθημερινή βάση να υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση, ενώ αδυνατεί να εργαστεί ή να ολοκληρώσει τις σπουδές του. Ως εκ τούτου, ο νεαρός εξαρτάται αποκλειστικά από την φροντίδα των δύο του γονιών, ενώ το μόνο που κατάφεραν μετά την ενημέρωση των αρχών για το περιστατικό ήταν η αποζημίωση ύψους 170.000 δολαρίων, που τους επιδικάστηκε μετά το πέρας της σχετικής δίκης.
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!