Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2019


Ως έναν άνθρωπο που ακολουθούσε μια απολύτως υγιεινή ζωή, χωρίς εξαρτήσεις, που δεν έπινε καθόλου αλκοόλ και ήταν χορτοφάγος, παρουσίαζαν τον Χίτλερ οι ναζί. Όμως σύμφωνα με το Γερμανό δημοσιογράφο Norma Ohler, η αλήθεια ήταν πολλή διαφορετική.
Στα ανώτερα κλιμάκια του Τρίτου Ράιχ η διακίνηση και ασύστολη χρήση ουσιών αυξανόταν κατακόρυφα. Ο Αδόλφος Χίτλερ ειδικά,  ήταν εξαρτημένος από τα ναρκωτικά σε τέτοιο βαθμό που λέγεται ότι σε πολλές από τις σημαντικές αποφάσεις που πήρε, ήταν υπό την επήρεια ουσιών.
Όλα ξεκίνησαν το 1936 ‘όταν ο Χίτλερ συναντήθηκε με τον θεράποντα ιατρό του, Θίοντορ Μορέλ, ο οποίος του χορηγούσε διάφορες ποσότητες βαρρβιτουρικών. Στην αρχή ο γιατρός του του χορηγούσε ενδοφλεβίως ένα μοναδικό κοκτέιλ ναρκωτικών ουσιών (αμφεταμίνες, βαρβιτουρικά και οπιούχα), οι οποίες ήταν άκρως εθιστικές και φυσικά παράνομες. Αυτό γινόταν κάθε πρωί, μόλις ο Φύρερ τελείωνε το πρωινό του, και συνεχίστηκε για εννέα ολόκληρα χρόνια. Το κίνητρο του Χίτλερ για την χρήση αυτών των σκευασμάτων, ήταν ότι ποτέ δεν ήθελε να αρρωστήσει και να λείψει μια μέρα από τα καθήκοντα του, καθώς δεν εμπιστευόταν τους στρατηγούς του μόνους τους. Ήταν αδύνατο για τον ίδιο να μην μπορεί να λειτουργήσει.
Ο Χίτλερ αντιμετώπιζε διάφορα προβλήματα υγείας, μεταξύ των οποίων στομαχικές κράμπες, διάρροιες και μετεωρισμό. Ο γιατρός του ξεκίνησε να του χορηγεί κάτι αντιόξινα, τα οποία περιείχαν μικρές ποσότητες στρυχνίνης, ωστόσο ο Χίλτερ το αγνόησε καθώς μετρίαζαν τα αέρια του. Γενικά, του χορηγούσε διάφορες ποσότητες φαρμάκων τα οποία ανακούφιζαν τα εντερικά του προβλήματα, με αποτέλεσμα ο Μορέλ να γινει ο έμπιστος του Χίτλερ.
Ο Χίλτερ δεν προβληματιζόταν με τις ουσίες που του έδινε ο Μορέλ, αρκεί να είχαν αποτέλεσμα και να τον κάνουν να νιώθει αναζωογονημένος και γεμάτος ενέργεια. Σύντομα ανέπτυξε μεγάλη εξάρτηση από τα φάρμακα του γιατρού του, οι οποίες θα είχαν καταστροφικές συνέπειες. Λέγεται ότι συντόνισε την εισβολή στην Σοβιετική Ένωση έχοντας λάβει 80 διαφορετικές φαρμακευτικές ουσίες!
Μια από τις ουσίες που λάμβανε ο Χίτλερ ήταν και η κοκαΐνη. Ο Μορέλ άρχισε να του χορηγεί κοκαΐνη μέσω οφθαλμολογικών σταγόνων, στις οποίες είχε βάλει μεγαλύτερη ποσότητα ναρκωτικού, ώστε να έχουν άμεσο αποτέλεσμα. Οι αυξημένες αυτές δόσεις λέγεται ότι ίσως ευθύνονται για την ψυχωτική συμπεριφορά του Χίτλερ τα τελευταία χρόνια της ζωής του.
Ο Χίλτερ ανέπτυξε σοβαρό εθισμό, και άρχισε να παίρνει κοκαΐνη και από την μύτη, ενώ ο Μορέλ του έκανε συγχρόνως και ενέσεις για να τονώσει τον ανδρισμό του, οι οποίες περιείχαν ένα φάρμακο με την ονομασία Testoviron, το οποίο ήταν παράγωγο της τεστοστερόνης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!