Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019


Η απόλυτη, σχεδόν, πλειοψηφία των Αμερικανών τρώνε σαν… ζόμπι, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.
Το 88% των πολιτών στη χώρα του Τραμπ απολαμβάνουν το φαγητό τους παρέα με το κινητό τους. Ελάχιστοι από αυτούς είναι προσηλωμένοι στο φαγητό τους.
«Το φαινόμενο «τρώγοντας σαν ζόμπι», είναι ένα σύγχρονο κοινωνικό φαινόμενο», όπως επισημαίνει η Σιρίτα Νόργουντ, επικεφαλής της εταιρείας «Prestzel Crisps» για λογαριασμό της οποίας διεξήχθη η έρευνα.
«Είμαστε συνεχώς απασχολημένοι, παραγωγικοί και σε κίνηση, γεγονός που επηρεάζει τις διατροφικές μας συνήθειες», όπως εξηγεί.
Το 67% των Αμερικανών τρώει μεσημεριανό στο χώρο του γραφείου ενώ το 22% παραδέχεται πως απολαμβάνει το φαγητό του μπροστά από τον υπολογιστή.
Θα πρέπει όμως να καθόμαστε στο τραπέζι για το φαγητό όταν έχουμε ελεύθερο χρόνο. Κι όταν συνδυάζουμε τον ελεύθερο χρόνο με τη δουλειά, τότε είμαστε διαρκώς σε κίνηση…
Η έρευνα που διεξήχθη σε δείγμα δύο χιλιάδων ενηλίκων διαπίστωσε ότι στις ΗΠΑ, το 88% των πολιτών τρώνε σαν… ζόμπι κοιτάζοντας ταυτόχρονα κάποιο είδος οθόνης: είτε είναι υπολογιστής, είτε κινητό, είτε ταμπλετ είτε ΤV.
Η έρευνα, που είχε στόχο να ρίξει φως στις αμερικανικές διατροφικές συνήθειες των Αμερικανών έδειξε ότι, οι πολίτες είναι τόσο «κολλημένοι» με τις οθόνες που σπανίως σταματούν να τις κοιτάζουν ακόμη και την ιερή ώρα του φαγητού.
Ο μέσος Αμερικανός θα κοιτάξει το τηλέφωνό του δύο φορές κατά τη διάρκεια οποιουδήποτε γεύματος – πρωινού, μεσημεριανού, βραδινού.
Την ίδια ώρα, το 91% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι παρακολουθούσε τηλεόραση ενώ απολάμβανε ένα γεύμα ή σνακ. Το 86% των ερωτηθέντων παραδέχεται ότι κάποια στιγμή ξέχασαν ακόμη και να φάνε γιατί είχαν απορροφηθεί από την ταινία που έβλεπαν.
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!