Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019


Παρατείνεται για ακόμη 45 ημέρες για τους κατοίκους εσωτερικού η προθεσμία υποβολής δηλώσεων στο Κτηματολόγιο για τα ακίνητα που βρίσκονται σε Αρχαία Κόρινθο, Αγίους Θεοδώρους και Λουτράκι.
Συγκεκριµένα, µε τροπολογία που αναµένεται να καταθέσει στη Βουλή -ακόµα και εντός της ηµέρας- ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάµελλος, θα δοθεί παράταση έως τα τέλη Ιουνίου στην προθεσµία υποβολής αντιρρήσεων σε περιοχές στις οποίες η σχετική προθεσµία έληγε στις 29 Μαρτίου.
 Σε αυτές περιλαµβάνονται και οι πληγείσες από τις πυρκαγιές του περασµένου καλοκαιριού περιοχές της Ανατολικής και της Δυτικής Αττικής. Αναλυτικά, οι περιοχές στις οποίες είχε γίνει η ανάρτηση τον Οκτώβριο του 2018 είναι:
  • Ανατολική Αττική: Προκαποδιστριακοί ΟΤΑ Ραφήνας, Νέας Μάκρης, Πικερµίου, Ζωγράφου, Βύρωνος, Καισαριανής, Ν. Ιωνίας, Αµαρουσίου, Μελισσίων, Φιλοθέης.
  • Δυτική Αττική: Στον προκαποδιστριακό ΟΤΑ Μεγαρέων.
  • Δράµα: Σύνολο περιοχής αρµοδιότητας Δ/νσης Δασών, εκτός των προκαποδιστριακών ΟΤΑ Δράµας, Καλαµπακίου, Κεφαλαρίου, Αγίου Αθανασίου, Καλαµώνος και Μεγάλου Αλεξάνδρου, οι οποίοι έχουν ήδη αναρτηθεί.
  • Κυκλάδες: Προκαποδιστριακοί ΟΤΑ Αδάµαντος (νήσος Μήλος), Ανάφης (νήσος Ανάφη), Ανω Μεράς (νήσος Μύκονος), Βόθωνος, Βουρβούλου, Εξω Γωνιάς, Ηµεροβιγλίου, Θήρας, Θηρασίας, Καρτεράδου, Μεσαριάς, Οίας (νήσου Θήρας), Σικίνου (νήσος Σίκινος), Ανω Μεριάς, Φολεγάνδρου (νήσος Φολέγανδρος).
  • Κοζάνης: Χορτολιβαδικές εκτάσεις προκαποδιστριακού ΟΤΑ Κοζάνης.
Υπενθυµίζεται ότι η υποβολή αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες γίνεται εµπρόθεσµα και µόνο ηλεκτρονικά µέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης του Κτηµατολογίου (www.ktimatogio.gr). Για την υποβολή αντίρρησης αρκεί ένα έγγραφο το οποίο να αποδεικνύει το έννοµο συµφέρον του ενδιαφερόµενου και µπορεί να είναι είτε τίτλος, όπως ένα συµβόλαιο, είτε το Ε9.
Ωστόσο, για την τεκµηρίωση µιας αντίρρησης και προκειµένου να µην απορριφθεί από τις επιτροπές, ενδεχοµένως θα απαιτηθούν και άλλα έγγραφα κατά περίπτωση, όπως η βεβαίωση οικοδοµικής άδειας σε ισχύ, τοπογραφικό διάγραµµα, βεβαίωση της Πολεοδοµίας εάν κάτι εµφανίζεται ως εκτός σχεδίου ενώ είναι ενταγµένο στο σχέδιο κ.λπ. Στις περιοχές στις οποίες δεν κατατίθενται αντιρρήσεις επί του αναρτηµένου δασικού χάρτη, οι δασικοί χάρτες κυρώνονται οριστικά 45 ηµέρες µετά τη λήξη της σχετικής προθεσµίας, ενώ στις υπόλοιπες η κύρωση γίνεται µετά την εξέταση των αντιρρήσεων.
Συνήθως η µερική κύρωση αφορά ποσοστό περίπου 90% του συνόλου, καθώς σε αντίρρηση βρίσκεται το 10% κατά µέσο όρο. Ωστόσο σε ορισµένες περιοχές, όπως η Πάτµος, τα πράγµατα είναι διαφορετικά, καθώς έως σήµερα περίπου το 30% του νησιού βρίσκεται σε αντίρρηση. Κτηµατολόγιο δεύτερη και τελευταία προθεσµία για να δηλώσουν τα ακίνητά τους δίνεται στους ιδιοκτήτες τριών περιοχών, καθώς σήµερα αναµένεται να ανακοινωθεί από την Ελληνικό Κτηµατολόγιο ΑΕ η νέα παράταση διάρκειας 45 ηµερών για τους κατοίκους εσωτερικού µε περιουσία στην Αρχαία Κόρινθο, στους Αγίους Θεοδώρους και στο Λουτράκι.
Οι ιδιοκτήτες θα έχουν περιθώριο δήλωσης έως τις 13 Μαΐου, καθώς η αρχική προθεσµία, που έληξε τον Φεβρουάριο και είχε ήδη παραταθεί µία φορά έως τις 29 Μαρτίου, επεκτείνεται εκ νέου. Συγκεκριµένα, η παράταση αφορά ακίνητα που βρίσκονται εντός των ορίων των προκαποδιστριακών δήµων/κοινοτήτων: α) Αρχαίας Κορίνθου, Εξαµιλίων και Ξυλοκέριζας του καλλικρατικού δήµου Κορινθίων και β) Αγίων Θεοδώρων, Ισθµίας και Λουτρακίου Περαχώρας του καλλικρατικού δήµου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να υποβάλουν δήλωση περιουσίας στο Γραφείο Κτηµατογράφησης της περιοχής όπου βρίσκεται το ακίνητο ή ηλεκτρονικά, µέσω της ιστοσελίδας www. ktimatologio.gr.
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!