Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2018


Tα παιδιά που παραμένουν εγκλωβισμένα σε σπηλιά της Ταιλάνδης έπιναν νερό από τους σταλακτίτες για να ζήσουν…
Ένας από τους γιατρούς ο οποίος έσπευσε να βοηθήσει τα δώδεκα αγόρια και τον προπονητή τους στο ποδόσφαιρο που παραμένουν εγκλωβισμένα, δήλωσε ότι για την επιβίωσή τους χρησιμοποίησαν όλα τα μέσα. Για να ενυδατώνουν τον οργανισμό τους, τα παιδιά όπως και ο προπονητής τους έπιναν νερό από τους σταλακτίτες.
Δύο γιατροί προσφέρθηκαν εθελοντικά να βοηθήσουν τους εγκλωβισμένους.Και οι δύο είναι γιατροί στο Ναυτικό της Ταϊλάνδης.Προσφέρθηκαν να παραμείνουν με τα παιδιά όσο χρειαστεί ακόμη κι αν ο απεγκλωβισμός τους διαρκέσει μήνες.
Τα απαραίτητα τρόφιμα και τα ιατρικά εφόδια – συμπεριλαμβανομένων ζελέ υψηλής θερμιδικής αξίας και της παρακεταμόλης – έφθασαν χθες στη σπηλιά με την βοήθεια των δυτών. Οι διασώστες «έχουν δώσει στα αγόρια φαγητό, τρόφιμα που χωνεύονται εύκολα και είναι υψηλής θερμιδικής αξίας, όπως χοιρινό και ρύζι.
Τα αγόρια μπορεί να χρειαστεί να κολυμπήσουν για να απεγκλωβιστούν έχοντας στο πλευρό τους τους δύτες .Η πρόβλεψη για τους μουσώνες τις επόμενες ημέρες θα μπορούσαν να επιδεινώσουν τις πλημμύρες στη σπηλιά,σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Ταϊλάνδης.
Οι διασώστες έχουν καταρτίσει δύο σχέδια: το Plan A και το Plan Β, αρνήθηκαν ωστόσο,να τα αποκαλύψουν.
Οι κίνδυνοι που εγκυμονούν για την υγεία των εγκλωβισμένων είναι μεγάλοι όπως εκφυλισμός των μυών και υποσιτισμός προειδοποιούν οι ειδικοί.
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!