Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

Έχτισε μια αυτοκρατορία επειδή δεν είχε... email
Η ιστορία ενός άντρα που δεν μπορούσε να πιάσει δουλειά εξαιτίας μιας μικρής λεπτομέρειας, μας κάνει να σκεφτόμαστε πως κάποιες φορές για να πετύχουμε, δεν χρειάζεται να τα έχουμε όλα. Εάν εργαζόμαστε σκληρά, τότε η επιτυχία είναι σίγουρη.
Αυτή η λεπτομέρεια θα του άλλαζε τη ζωή με έναν εκπληκτικό τρόπο...
Ο άντρας είχε κάνει αίτηση για μία θέση επιστάτη σε μία μεγάλη εταιρία και τον κάλεσαν για συνέντευξη. Ο υπεύθυνος του πρόσφερε τη θέση και τον ρώτησε: «Μπορείς να μου δώσεις το email σου έτσι ώστε να σου στείλω ό,τι χαρτιά χρειάζεσαι;».
Ο άντρας απάντησε: «Δεν έχω email, ούτε υπολογιστή».
Ο υπεύθυνος σοκαρίστηκε: «Αλήθεια; Τότε λυπάμαι. Χωρίς email δεν μπορείς να υπάρχεις στο σύστημα και δεν μπορούμε να σε προσλάβουμε. Αντίο».
Εκείνος θύμωσε και έφυγε κουνώντας το κεφάλι του. Κοίταξε στο πορτοφόλι του και βρήκε 10 δολάρια. Αυτό του έδωσε μία ιδέα. Πήγε στο σουπερμάρκετ και αγόρασε 4,5 κιλά ντομάτες και πήγαινε από πόρτα σε πόρτα και τις πουλούσε. Μία ώρα αργότερα είχε 20 δολάρια και τα χρησιμοποιήσε για να αγοράσει και άλλες ντομάτες. Συνέχισε να τις πουλάει μέχρι αργά το απόγευμα. Στο τέλος της μέρας πήγε σπίτι με 160 δολάρια στην τσέπη του.
Συνέχισε έτσι να πουλάει πράγματα από πόρτα σε πόρτα κάθε μέρα και άρχισε σιγά σιγά να καταλαβαίνει καλύτερα τι θέλει ο κόσμος. Έτσι, είχε συνεχώς καινούργιες ιδέες και τελικά κατάφερε να αγοράσει ένα ποδήλατο, μετά ένα φορτηγό μεταφορών και τελικά το δικό του κατάστημα. Λίγα χρόνια αργότερα, κατάφερε να δημιουργήσει την δική του αλυσίδα με σουπερμάρκετ.
Τότε, αποφάσισε να συμβουλευτεί έναν ασφαλιστή. Αφού, μίλησαν και συμφώνησαν, ο ασφαλιστής ρώτησε τον άντρα ποιο ήταν το email του έτσι ώστε να μπορέσει να του στείλει τα έγγραφα.
Εκείνος απάντησε: 'Ποτέ δεν είχα υπολογιστή ή email και δεν πρόκειται να αποκτήσω.
Ο ασφαλιστής έμεινε άφωνος. «Έχτισες μια ολόκληρη αυτοκρατορία χωρίς υπολογιστή ή email; Φαντάσου πού θα ήσουν σήμερα εάν τα χρησιμοποιούσες κιόλας», του είπε.
Εκείνος απάντησε: «Θα ήμουν επιστάτης».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!