Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018


Η γέφυρα που περνά πάνω από κανάλι ενώνει στην ουσία τις τρεις μεγάλες πόλεις, που βρίσκονται στο Δέλτα του ποταμού Περλ.
Το συνολικό της μήκος είναι 55 χλμ και είναι η μακρύτερη υπερθαλάσσια γέφυρα του κόσμου, ενώ έχει το βαθύτερο υποθαλάσσιο τούνελ, που βρίσκεται σε βάθος 46 μέτρων.
Χαρακτηριστικό είναι ότι για την κατασκευή της χρησιμοποιήθηκαν 420.000 τόνοι σιδήρου, δηλαδή 60 φορές η ποσότητα του Πύργου του Άιφελ. Πρόκειται για ένα από τα πιο περίπλοκα έργα στην Κίνα, αφού η γέφυρα αποτελείται από τη βασική κατασκευή, 7χλμ τούνελ και δύο τεχνητά νησιά.
Ο επιχειρηματικός, κυρίως, κόσμος έχει μεγάλες προσδοκίες, καθώς η ένωση των τριών μεγάλων πόλεων αναμένεται να δώσει ώθηση στον τουρισμό και να βελτιώσει τις συνθήκες των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ τους.
Η κατασκευή της ξεκίνησε το 2009 και τα δύο κύρια μέρη της ενώθηκαν τον Ιούνιο του 2016. Τον Μάιο του 2017 ολοκληρώθηκε το υποθαλάσσιο τούνελ.  Την Πρωτοχρονιά του 2018 άναψαν τα φώτα της, μετρώντας αντίστροφα για την παράδοση του έργου στο κοινό.
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!