Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2018

Οι δισεκατομμυριούχοι έγιναν κατά 19% πλουσιότεροι το 2017 - Η Κίνα οδηγεί την κούρσα!
Οι δισεκατομμυριούχοι κέρδισαν περισσότερα χρήματα το 2017, από οποιαδήποτε άλλη χρονιά στην ιστορία, όπως αναφέρει η έκθεση της UBS.
Οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο είδαν τον συλλογικό τους πλούτο να αυξάνεται κατά 19% φτάνοντας τις 6,9 δισ. λίρες, με την πλειοψηφία της ανάπτυξης να οδηγείται από την Κίνα, η οποία «δημιουργούσε» δύο νέους δισεκατομμυριούχους κάθε εβδομάδα.
Συνολικά 179 νέοι δισεκατομμυριούχοι δημιουργήθηκαν πέρυσι σε ολόκληρο τον πλανήτη, ενώ σχεδόν το 1/3 κέρδισε τον πλούτο τους μέσω κάποιας μορφής καινοτομίας.
Ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων στην Κίνα ανήλθε σε 373 από 318 με κοινό πλούτο 1,12 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, αυξημένο κατά 39%.
Οι υπόλοιποι αύξησαν την περιουσία τους με την άνθηση των επιχειρήσεων στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, ανέφερε η UBS και οι σύμβουλοι της PwC.
Από την άλλη πλευρά, στην Αμερική, ο πλούτος των δισεκατομμυριούχων αυξήθηκε με βραδύτερο ρυθμό, συγκεκριμένα κατά 12%, φθάνοντας σε σύνολο τα 3,6 τρισεκατομμύρια δολάρια, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες δημιούργησαν 53 νέους δισεκατομμυριούχους το 2017 σε σύγκριση με 87 πριν από πέντε χρόνια.
Η ανατίμηση του νομίσματος συντέλεσε στο να αυξηθεί κατά 19% ο πλούτος των ευρωπαίων δισεκατομμυριούχων, αν και ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων αυξήθηκε μόλις κατά 4,0% φτάνοντας τους 414.
«Οι δισεκατομμυριούχοι επιχειρηματίες της Κίνας καθοδηγούν τον οικονομικό μετασχηματισμό της χώρας τους και, κατ 'επέκταση, την υπόλοιπη Ασία», ανέφερε η έκθεση των δισεκατομμυριούχων.
«Σε λίγα περισσότερα από 10 χρόνια, δημιούργησαν μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου, έφτιαξαν το βιοτικό επίπεδο και έκαναν τις περιουσίες να καταγράψουν έναν πρωτοφανή ρυθμό», αναφέρει αναλυτής στην έκθεση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!