Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018


Μια σεξοθεραπεύτρια δίχασε το τηλεοπτικό κοινό της Βρετανίας όταν πρότεινε στα σχολεία να αρχίσουν επιτέλους να διδάσκουν στα παιδιά τα περί αυτο-ικανοποίησης.
Η ειδικός Nadia Bokody, που δεν είναι καθόλου ξένη στην πρόκληση, εμφανίστηκε στο πρωινό τηλεοπτικό μαγκαζίνο «This Morning» για να εξηγήσει πως τα στερεότυπα και η ντροπή που συνδέονται με τον αυνανισμό, και ιδιαίτερα τον γυναικείο, μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές σεξουαλικές διαταραχές στο παιδί όταν ενηλικιωθεί.
Και ως λύση γι’ αυτό βλέπει τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία, αρχίζοντας να διδάσκουν στους μαθητές τα περί αυνανισμού από την ηλικία των 11 ετών. Είπε μάλιστα στους παρουσιαστές Eamonn Holmes και Ruth Langford πως σύγχρονα ερευνητικά δεδομένα έδειξαν πως περισσότερες από τις μισές Βρετανές δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τα μέρη του αιδοίου τους.
«Νομίζω πως τα οφέλη του αυνανισμού περιστρέφονται γύρω από τη δημιουργία μεγαλύτερης σωματικής αυτονομίας, ειδικά για τα νεαρά κορίτσια. Υπάρχει τόσο πολύ στίγμα και μυστήριο γύρω από τα μέρη του σώματος της γυναίκας. Αναγνωρίζοντας τον αυνανισμό, διώχνεις ουσιαστικά το ταμπού μακριά», λέει χαρακτηριστικά.
Οι γονείς διχάστηκαν πάντως από τα κελεύσματά της και τα κοινωνικά μέσα πήραν φωτιά, καθώς οι πιο σκληροπυρηνικοί χαρακτήρισαν τις δηλώσεις της «αηδιαστικές» και «γελοίες».
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!