Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

Γιατί νέοι άνθρωποι αποκαλύπτουν στο διαδίκτυο τι μισθό παίρνουν
Το ενδιαφέρον για τη διαφάνεια των μισθών δεν είναι καινούριο, αλλά το κίνητρο γι 'αυτήν εξελίσσεται.
Το περιοδικό Parade διοργανώνει την ετήσια έκδοση "Τι κερδίζουν οι άνθρωποι" εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια, προσελκύοντας γνήσιο ενδιαφέρον για τα ποσοστά αμοιβών για διάφορα είδη εργασίας.
Στη Νορβηγία, είναι δυνατό να ανακαλύψετε τι κερδίζει ο καθένας στη χώρα με το πάτημα ενός ποντικιού από το 2001, όταν η κυβέρνηση έβαλε online όλα τα μισθολογικά και φορολογικά στοιχεία. Στόχος ήταν να αυξηθεί η εμπιστοσύνη των ανθρώπων στο φορολογικό και κοινωνικό σύστημα, καθώς οι Νορβηγοί πληρώνουν υψηλούς φόρους εισοδήματος.

Screen-Shot-2018-08-30-at-19.00.51.jpg
Η Ελβετία φιλοξενεί πλέον μια εκστρατεία για τη διαφάνεια των αμοιβών με διαφορετικό στόχο. Η καμπάνια Zeig Deinen Lohn ("Show your income") προσπαθεί να εξαλείψει την παραδοσιακή επιφυλακτικότητα της χώρας, αναφέροντας τους μισθούς και προτρέποντας τους ανθρώπους να μοιράζονται δημόσια και να αναρτούν online όσα βγάζουν.
Πέρα από το «σπάσιμο» του ταμπού γύρω από τη συζήτηση των μισθών, οι διοργανωτές θέλουν να ωθήσουν τους εργοδότες να αντιμετωπίσουν τις μισθολογικές διακρίσεις. Ήδη, περισσότεροι από 350 νέοι άνθρωποι «ανέβασαν» μια φωτογραφία αποκαλύπτοντας τους μισθούς τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!