Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018


Νέους μπελάδες με τη δικαιοσύνη έχει ο Ντόναλντ Τραμπ που όπως φαίνεται δεν σταματά να μετρά μέτωπα.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα πρέπει να απαντήσει ενόρκως σε ερωτήσεις για τις καταγγελίες της Σάμερ Ζερβός, πρώην παίκτριας του ριάλιτυ The Apprentice που παρουσίαζε. Η Ζερβός έχει καταθέσει μήνυση κατά του Τραμπ για το πώς απάντησε στις καταγγελίες της ότι της επιτέθηκε σεξουαλικά.
Οι δικηγόροι των δύο πλευρών υπέγραψαν την Παρασκευή μια συμφωνία, δηλώνοντας ότι η Ζερβός και ο Τραμπ θα υποβάλλουν γραπτές απαντήσεις και παρατηρήσεις σε ερωτήσεις που θα τους τεθούν μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου. Η διαδικασία θα γίνει ενόρκως, σύμφωνα με το Law & Crime. Σε περίπτωση που προβούν σε ψευδείς δηλώσεις, τότε θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν την κατηγορία της ψευδορκίας.
Την ίδια ώρα, ερώτημα παραμένει εάν ένας πρόεδρος εν ενεργεία μπορεί να διωχθεί δικαστικά. Τον Μάρτιο, δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου του Μανχάταν δήλωσε ότι το αξίωμα δεν είναι απαγορευτικό για πράξεις που δεν συνδέονται με τα καθήκοντά του.
Η Ζερβός είχε κατηγορήσει δημόσια τον Τραμπ κατά την προεκλογική εκστρατεία του 2016 για σεξουαλική επίθεση σε ξενοδοχείο του Μπέβερλι Χιλς το 2007. Ο Τραμπ από την πλευρά του απέρριψε τις καταγγελίες, λέγοντας ότι το έκανε για να αποσπάσει τα δικά της «δέκα λεπτά δημοσιότητας, ενώ χαρακτήρισε απολύτως κατασκευασμένο το περιεχόμενό τους.
Ο Τραμπ διατάχθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θα απαντήσει επί της ουσίας.
Ο δικηγόρος του ζήτησε να εκδικασθεί η υπόθεση μετά την ολοκλήρωση της θητείας Τραμπ, όμως το αίτημά του δεν έγινε δεκτό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!