Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

Οι ωραιότερες παραλίες της Λευκάδας
Το Πόρτο Κατσίκι
Getty Images
Η πιο αναγνωρίσιμη εικόνα της Λευκάδας, με νερά τόσο τιρκουάζ που νιώθεις σαν να κολυμπάς σε πισίνα, και μεγάλα λευκά βότσαλα που πονάνε λίγο μέχρι να μπεις –αλλά κάνουν το τιρκουάζ του νερού ακόμα εντυπωσιακότερο, οπότε χαλάλι.
Οι Εγκρεμνοί
Getty Images
Αντέχεις να κατέβεις 350 σκαλιά; Για αυτό το τιρκουάζ, όλα τα αντέχεις. Δύο χιλιόμετρα αμμουδιάς, προστατευμένα από ολόλευκα βράχια, σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά τοπία της Μεσογείου.
Το Κάθισμα
Getty Images
Νερά τόσο τιρκουάζ που μοιάζουν ψεύτικα, ψιλό βοτσαλάκι, απέραντη έκταση και φουλ οργάνωση, σε μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της Λευκάδας.
Το Αγιοφύλλι
Ένας τόσος δα βοτσαλωτός κολπίσκος κρύβει τα πιο διάφανα, τιρκουάζ νερά του νησιού. Στο Αγιοφύλλι θα φτάσετε είτε ακολουθώντας το μονοπάτι από τη Βασιλική, είτε με καραβάκι.
Τα Πευκούλια
Getty Images
Μια από τις ωραιότερες αμμουδιές του νησιού, έρχεται "σετάκι" με ένα εντυπωσιακό πευκοδάσος που φτάνει ως το κύμα, και κρυστάλλινα σμαραγδένια νερά.
Ο Μύλος
Getty Images
Ανοιχτόχρωμμη άμμος, βαθιά τιρκουάζ νερά, πρόσβαση μόνο από μονοπάτι (ή με καραβάκι) και τοπίο που θυμίζει έντονα τον κεφαλλονίτικο Μύρτο... στη λευκαδίτικη βερσιόν του
Η Βασιλική
Getty Images
Η χαρά των οπαδών του κάθε είδους surf (αλλά κυρίως του windsurf και του kitesurf) η Βασιλική με τα σχεδόν μόνιμα κύματά της έχει και απάνεμο σημείο, στη δυτική της πλευρά, αν θέλεις να απολαύσεις τις απλωτές σου σκέτες, χωρίς σανίδα
Η Αμμούσα
Μικρούλα, βοτσαλωτή και ήσυχη, με υπέροχα νερά. Βρίσκεται πολύ κοντά στην αγαπημένη των surfers Βασιλική.
Ο Μικρός Γιαλός
Getty Images
Εκεί στο Νότο, πολύ κοντά στον Πόρο, ο Μικρός Γιαλός είναι βοτσαλωτός και απάνεμος, με κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά.
Το Αβαλί
Getty Images
Μία από τις τρεις παραλίες του Καλαμιτσίου (οι άλλες είναι η Μεγάλη Πέτρα και τα Καβαλικευτά) έχει τα χαρακτηριστικά τιρκουάζ νερά της δυτικής ακτής, χοντρή άμμο και ψιλό βοτσαλάκι, και ονειρική ησυχία
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!