Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

Αυτοί που αργούν στη δουλειά έχουν ένα μεγάλο ατου σε σχέση με όλους τους άλλους
Είναι αποδεκτό να αργείς στη δουλειά σου; Είναι μια ερώτηση που είναι σχεδόν ρητορική γιατί δεν είναι ποτέ αποδεκτό να καθυστερείς όμως τι θα έλεγαν τα απανταχού αφεντικά αν ηξεραν πως το Χάρβαρντ έρχεται να πει πως οι εργαζόμενοι που αργούν έχουν ένα ισχυρό προτέρημα σε σχέση με τους τυπικούς;
Οι Ιταλοί λένε "Όποιος κοιμάται, δεν πιάνει ψάρια", ενώ οι Άγγλοι λένε πως "Το πρωινό πουλί πιάνει το σκουλίκι" αλλά τελικά ίσως και όχι. Ή τελοσπάντων όλοι όσοι κοιμούνται λίγο παραπάνω έχουν ένα μεγάλο ατού.
Οι ερευνητές του Χάρβαρντ ανακάλυψαν ότι όσοι καθυστερούν σε ραντεβού και δουλειά έχουν μεγαλύτερη αισιοδοξία στη δουλειά τους και ζουν περισσότερο, και πιο ευτυχισμένοι και πιο υγιείς.
Αμέτρητες έρευνες σχετικά με τη διαχείριση και πρόληψη ασθενειών έχουν αποδείξει ότι οι αισιόδοξοι έχουν γενικά τα καλύτερα ανοσοποιητικά και καρδιαγγειακά συστήματα και λιγότερες ορμονικές αντιδράσεις στο στρες από τους απαισιόδοξους.
Ένας άνθρωπος που δεν τρελαίνεται με την ώρα και το στρες, καταλήγει στο τέλος της μέρας να είναι πιο ήρεμος, πιο χαρούμενος και να ζει περισσότερο. Σου βρήκαμε την τέλεια δικαιολογία έτσι;

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!