Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018


Ποσό έως και 10 χιλιάδων δολαρίων για να μετακομίσουν στο Βερμόντ των ΗΠΑ θα δοθεί σε τυχερούς Αμερικανούς, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της πολιτείας.
Ο λόγος που η πολιτεία Βερμόντ προχώρησε σε αυτή την κίνηση είναι ότι ξέμεινε από εργατικά χέρια. Οι μόνες υποχρεώσεις που θα έχουν όσοι μετακομίσουν είναι ότι θα πρέπει να εργάζονται με καθεστώς πλήρους απασχόλησης σε εργοδότη στον ιδιωτικό τομέα και να δεσμευτούν ότι θα γίνουν μόνιμοι κάτοικοι του Βερμόντ.
Ο πληθυσμός της αμερικανικής αυτής πολιτείας δεν ξεπερνά τις 623.657, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή που έγινε τον Ιούλιο του 2017, όπως αναφέρει το αμερικανικό πρακτορείο CNN.
Η πολιτεία του Βερμόντ γνωστή για τα φυσικά τοπία της, τα χειμερινά τουριστικά θέρετρα και την παραγωγή γαλακτομικών προϊόντων, έχει χάσει πολλούς εργαζόμενους. Το εργατικό δυναμικό της αμερικανικής πολιτείας επιλέγει μεγάλες βιομηχανικές πόλεις.
Αν και το Βερμόντ είναι από τους δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς-η πολιτεία καλωσορίζει σχεδόν 13 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο- οι τοπικές αρχές επιθυμούν να προσελκύσουν περισσότερους μόνιμους κατοίκους.
«Σήμερα έχουμε 16 χιλιάδες λιγότερους εργαζόμενους απ’ ότι το 2009.Η ενίσχυση της εργατικής δύναμης είναι μία από τις προτεραιότητες των τοπικών αρχών», όπως επισημαίνει ο κυβερνήτης του Βερμόντ,Φιλ Σκοτ.
«Τα χρήματα θα διατεθούν ως επιχορήγηση για τους νέους κατοίκους του Βερμόντ με σειρά προτεραιότητας από 1ης Ιανουαρίου του 2019. Το ποσό θα εισπραχθεί σε διάστημα δύο ετών με κάθε εργαζόμενο να λαμβάνει το ποσό των πέντε χιλιάδων δολαρίων ετησίως«,προσθέτει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!