Τρίτη 22 Μαΐου 2018


Διπλό ρεκόρ σημείωσε έργο του διάσημου ζωγράφου David Hockney, το οποίο πωλήθηκε σε δημοπρασία προς 28,5 εκατ. δολάρια.
Η μεγάλου μεγέθους ελαιογραφία «Pacific Coast Highway and Santa Monica» του Βρετανού ζωγράφου, που θεωρείται από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες του 20ού αιώνα, είναι δημιουργία του 1990 και πωλήθηκε σε συλλέκτη από την Ασία μέσω του Οίκου Sotheby’s.
David Hockney
Το έργο -που διακρίνεται για τα φωτεινά του χρώματα- αποτελεί φόρο τιμής στη διαδρομή που έκανε κάθε μέρα για να πάει από το σπίτι του στο εργαστήριό του ακούγοντας όπερα.
Η υψηλότερη τιμή για έργο του 80χρονου Hockney είχε σημειωθεί το 2016 και ήταν 11,7 εκατ. δολάρια. Το ρεκόρ αυτό καταρρίφθηκε όταν το έργο του «Piscine de Medianoche» άλλαξε χέρια για 11,74 εκατομμύρια δολάρια και το απέκτησε Αμερικανός συλλέκτης στην δημοπρασία. Λίγες ώρες αργότερα, ακολούθησε και το δεύτερο ρεκόρ.
«Piscine de Medianoche»
O γεννημένος στο Μπράντφορντ της Βόρειας Αγγλίας σπουδαιότερος εν ζωή Βρετανός ζωγράφος, ο οποίος αρνήθηκε να λάβει τον τίτλο του σερ, καθώς και να φιλοτεχνήσει το πορτρέτο της Ελισάβετ, είναι µέλος του βρετανικού Τάγματος της Αξίας (Order of Merit), το οποίο αριθµεί αυστηρώς 24 επιφανείς Βρετανούς – ανάµεσά τους και η Μάργκαρετ Θάτσερ.
naftemporiki.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!