Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Ο πιο επιτυχημένος προπονητής του Champions League
Το Champion League  είναι η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του πλανήτη. Και φυσικά μιλάμε για την εξέλιξη του Κυπέλλου πρωταθλητριών Ευρώπης, αφού υπάρχουν και άλλα Champions League, όπως αυτό της Ασίας και της Αφρικής.
Το Κύπελλο Πρωταθλητριών είναι άλλο τρόπο διεξαγωγής. Με τα σημερινά δεδομένα, το πιο πιθανό είναι να ήταν ευκολότερο τότε. Άλλοι πάλι, ρομαντικοί, λένε πως χωρίς τους ομίλους, σε νοκ άουτ παιχνίδια, οι εκπλήξεις ίσως να ήταν περισσότερες. Μπορεί να έχουν δίκιο, μπορεί και όχι. Όπως και να έχει, σήμερα το Champions League έχει μετατραπεί σε μια διοργάνωση ονείρων, που ξεπερνά το ποδόσφαιρο. Σε όλους τους τομείς.
Έχουν γραφτεί πολλά για ομάδες και παίκτες που έχουν κατακτήσει τα περισσότερα. Λιγότερα έχουν γραφτεί για τους προπονητές τους. Υπάρχει μόνο ένας προπονητής που έχει κατακτήσει το Champions League τρεις φορές. Προσέξτε, το Champions League. Όχι, το Κύπελλο Πρωταθλητριών. Και αυτός δεν είναι άλλος από τον Ιταλό Carlo Ancelotti.
Ο Ιταλός μάνατζερ, είναι ο μοναδικός προπονητής που έχει τρεις κατακτήσεις. Δυο με την Μίλαν (2003, 2007) και μια με την Ρεάλ Μαδρίτης (2014). Είχε προλάβει να κατακτήσει άλλα δυο ως παίκτης της Μίλαν, πριν η διοργάνωση «μεταμορφωθεί» σε Champions League. Και αυτό το κατάφερε φτάνοντας σε τέσσερις τελικούς. Η μοναδική φορά που έχασε το τρόπαιο ήταν στον αλησμόνητο τελικό της Κωνσταντινούπολης, όπου η Μίλαν προηγήθηκε της Λίβερπουλ 3-0 στο ημίχρονο, αλλά έχασε το τρόπαιο στα πέναλτι.
Το 2016, ο Ancelotti υπέγραψε στην Bayern, ως αντικαταστάτης του Pep Guardiola. Η θητεία του δεν τέλειωσε με τον καλύτερο τρόπο, βάζοντας τέλος στα όνειρα του (και στα όνειρα πολλών) για μια τέταρτη κούπα. Τώρα, τα σενάρια για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του είναι καθημερινά, με πολύ πιθανό του προορισμό το Λονδίνο. Όχι για την Τσέλσι αυτή τη φορά, αλλά για την Άρσεναλ, ως αντικαταστάτης του Arsene Wenger.
Το επόμενο Σάββατο ωστόσο, μπορεί να έχει συγκάτοικο στην κορυφή των κατακτήσεων του θεσμού από το πόστο του προπονητή. Κι αυτό γιατί αν η Ρεάλ Μαδρίτης , κερδίσει το τρόπαιο, ο Zinedine Zidane θα φτάσει κι αυτός τις τρεις κατακτήσεις και μάλιστα συνεχόμενες. Θα καταφέρει ο Jurgen Klopp να μπει στην λίστα στην δεύτερη προσπάθειά του ή ο «Ζιζού» θα στερήσει της μοναξιά της κορυφής από τον, μέχρι στιγμής, πιο επιτυχημένο προπονητή του Champions League; Μια εβδομάδα υπομονή ακόμα…

 
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!