Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Δέκα ιδιοφυείς άνθρωποι και οι παράξενες συνήθειές τους
Όλοι έχουμε μικρές παραξενιές τις οποίες θεωρούμε πολύ ντροπιαστικές και παράξενες για να τις δείξουμε δημόσια. Αυτές οι μικρές εκκεντρικές συνήθειες, που μας κάνουν αυτό που είμαστε, δεν απαντώνται μόνο στους «κοινούς θνητούς» αλλά (ειδικά) και στις ιδιοφυΐες.
Πυθαγόρας
pytahgoras.jpg
Ο Πυθαγόρας έχει επηρεάσει όσο λίγοι άλλοι την ιστορία της φιλοσοφίας των μαθηματικών. Παράλληλα, ήταν και ο «πατέρας» της χορτοφαγίας. Παρ' ότι έτρωγε μόνο χόρτα, δεν άντεχε καθόλου να τρώει φασόλια, σε τέτοιο βαθμό που δεν επέτρεπε σε κανέναν από τους μαθητές του να τα τρώνε ή ακόμα και να τα αγγίζουν.
Λούντβιχ Μπετόβεν
betoven.jpg
Ήταν ένας από τους μεγαλύτερους συνθέτες του κόσμου, αλλά ο τρόπος που συνέθετε μουσική ήταν ιδιαίτερα... παράδοξος.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Independent, ο Γερμανός δημιουργός έγραφε μουσική στα διαλείμματα που έκανε μεταξύ ντους.
Ονορέ ντε Μπαλζάκ
balzacc.jpg
Ο Γάλλος νοβελίστας έπινε περίπου 50 φλιτζάνια καφέ την ημέρα, μια ιδιαίτερα επικίνδυνη ποσότητα καφεΐνης.
Μάλιστα, μια φορά υποστήριξε ότι κατάφερε να μείνει ξύπνιος, δουλεύοντας, για 48 ώρες, με μόλις τρεις ώρες ξεκούρασης, επομένως, μάλλον ο καφές τον βοηθούσε...
Ιγκόρ Στραβίνσκι
igors.jpg
Κάθε πρωί ο μουσικός συνθέτης στεκόταν με το κεφάλι ανάποδα για 15 λεπτά, για να «καθαρίσει το μυαλό του».
Λεονάρντο ντα Βίντσι
davi.jpg
Ο Λεονάρντο ντα Βίντσι δεν ήταν ένθερμος οπαδός του ύπνου. Μάλιστα, λέγεται ότι κοιμόταν κάθε 24 ώρες για λίγα διαστήματα.
Νικολά Τέσλα
teslas.jpg
Άλλος ένας εφευρέτης που δεν κοιμόταν πολύ. Ο Τέσλα κοινόταν μόλις δύο ώρες την ημέρα, αλλά το πιο παράξενο ήταν ότι πριν πάει για ύπνο κουλούριαζε τα δάχτυλά του 100 φορές γιατί πίστευε πως έτσι ενδυνάμωνε τα κύτταρα του εγκεφάλου.
Αγκάθα Κρίστι
kristi.jpg
Η διάσημη συγγραφέας μυθιστορημάτων δεν έγραφε ποτέ σε γραφείο. Χρησιμοποιούσε το τραπέζι της κουζίνας, ή το δωμάτιο ενός ξενοδοχείου, και πολλές φορές ξεκινούσε να γράφει ιστορίες χωρίς να έχει καν σκεφτεί την πλοκή.
Άλμπερτ Άινσταϊν
albert.jpg
Ο Άινσταϊν ήταν γνωστός για τις εκκεντρικότητές του. Δεν φορούσε κάλτσες, απέφευγε τους κουρείς (γι' αυτό και είχε μακριά μαλλιά) και μία φορά, ένας σοφέρ του, δήλωσε πως έφαγε ζωντανή μια ακρίδα.
Φρίντριχ Νίτσε
nitx.jpg
Ο Νίτσε θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς φιλοσόφους της Ευρώπης αλλά ήταν ιδιαίτερα δύσκολος άνθρωπος. Δούλευε πάντα όρθιος και μάλιστα ήταν ιδιαίτερα επικριτικός όταν οι άλλοι δεν έκαναν το ίδιο. Απ' ότι φαίνεται όμως δεν ήταν ο μόνος... Λέγεται ότι η Βιρτζίνια Γουλφ και ο Λούις Κάρολ επίσης απολάμβαναν να γράφουν όρθιοι.
Τσαρλς Ντίκενς
ntikens.jpg
Ο συγγραφέας ήταν ιδιαίτερα εκκεντρικός με τα μαλλιά του, σε σημείο που τα χτένιζε σχεδόν ψυχαναγκαστικά κάθε μέρα, ώστε να μην πετάει ούτε μια τρίχα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!