Δευτέρα 24 Απριλίου 2017


Στη συνείδηση του κοινού που γαλουχήθηκε με τις ταινίες του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» δια χειρός Πίτερ Τζάκσον στις αρχές των '00s, ο σερ Ίαν ΜακΚέλεν θα είναι για πάντα ο Γκάνταλφ.

Το καστινγκ του στην επική τριλογία που βασίστηκε στα βιβλία του Τόλκιν (αλλά και στο «Χόμπιτ» αργότερα) ήταν αναμενόμενο και πάνω απ' όλα ιδανικό.

Το θέμα είναι πως στο μεταξύ ο σπουδαίος ηθοποιός, είχε άλλη μία ευκαιρία να υποδυθεί έναν ακόμη λογοτεχνικό «μάγο» στη μεγάλη οθόνη, τον Άλμπους Ντάμπλντορ του χαριποτερικού saga.

Ο ΜακΚέλεν απέρριψε την πρόταση και ο λόγος ήταν ο Ρίτσαρντ Χάρις, ο Ντάμπλντορ των πρώτων δυο ταινιών «Χάρι Πότερ», που απεβίωσε το 2002.

Σε ένα πρόσφατο επεισόδιο του «Hardtalk» του BBC, ο ΜακΚέλεν εξήγησε πως δεν δέχτηκε το ρόλο γιατί ο Χάρις είχε σχολιάσει τις ερμηνείες του ως «τεχνικά λαμπρές, αλλά απαθείς» στους συναδέλφους τους Ντέρεκ Τζάκομπι και Κένεθ Μπράνα.

«Όταν μου τηλεφώνησαν για να με ρωτήσουν αν ενδιαφέρομαι να παίξω στις ταινίες του Χάρι Πότερ [μετά το θάνατο του Χάρις], δεν μου είπαν για ποιο ρόλο, αλλά κατάλαβα τι είχαν κατά νου. Δεν μπορούσα. Δεν θα μπορούσα να αναλάβω το ρόλο ενός ηθοποιού που γνώριζα ότι δεν με ενέκρινε».

Όταν ο ΜακΚέλεν ρωτήθηκε για το αν το επιθυμούσε, πέρα από την άποψη του Χάρις, ο ηθοποιός απάντησε: «Μερικές φορές, όταν βλέπω τις αφίσες του Μάικ Γκάμπον, του ηθοποιού που έπαιξε λαμπρά τον Ντάμπλντορ, νομίζω ότι είμαι εγώ».

Παραλίγο λοιπόν και ο Magneto, Γκάνταλφ, Ντάμπλντορ θα ήταν το ίδιο πρόσωπο. Αν και είμαστε σίγουροι πως ο Μακ Κέλεν θα διέπρεπε, ίσως καλύτερα που κράτησε τα κινηματογραφικά του ξόρκια για έναν μάγο και δεν βρέθηκε ταυτόχρονα σε δυο διαφορετικά πρότζεκτ.

Από την άλλη μιας και ο ρόλος έμεινε απωθημένο, μήπως να τον ρωτήσουν ποιον ηθοποιό προτείνει να υποδυθεί τον Ντάμπλντορ στη συνέχεια του «Φανταστικά Ζώα»;




ΠΗΓΗ: cinemag.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!