Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Το αργότερο τις πρώτες ημέρες του επόμενου μήνα θα ξεκινήσουν οι πληρωμές από το πρ. Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ), που έχουν παγώσει από τα τέλη της προηγούμενης χρονιάς. 
Στην ουρά βρίσκονται σήμερα 25.000 δημόσιοι υπάλληλοι, εκ των οποίων οι 21.000 έχουν στα χέρια τους και την συνταξιοδοτική πράξη, ενώ συνολικά στον νέο λογαριασμό Πρόνοιας του ΕΤΕΑΕΠ εκκρεμούν περί τις 60.000 αιτήσεις για εφάπαξ βοήθημα από δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Πρώτοι στην αναμονή είναι δημόσιοι υπάλληλοι που αποχώρησαν με σύνταξη από τον Μάιο του 2014 και μετά.

Ειδικότερα, μόλις ανοίξει το ταμείο θα πληρωθούν πράξεις συνταξιοδότησης από το ΓΛΚ οι οποίες εκδόθηκαν τέλη του 2014 και αρχές του 2015 (μέχρι και 20/1) ενώ αμέσως μετά στην σειρά προτεραιότητας βρίσκονται υπάλληλοι που αποχώρησαν το καλοκαίρι του 2014 και η οριστική τους σύνταξη από το ΓΛΚ εκδόθηκε μέχρι 5/2/2015. Ειδικοί ωστόσο και στελέχη του νέου Ταμείου εκφράζουν ανησυχίες για την έγκαιρη απορρόφηση του συνόλου των διαθέσιμων κονδυλίων και την ομαλή έκδοση 2.300 ενταλμάτων κάθε μήνα, κυρίως λόγω των σημαντικών αλλαγών που επέρχονται από την ενοποίηση μαμούθ – την δεύτερη μεγαλύτερη μετά από αυτή του ΕΦΚΑ – του νέου οργανογράμματος αλλά και άλλων γραφειοκρατικών θεμάτων που πρέπει να λυθούν.

Ο προγραμματισμός προβλέπει εκταμίευση 50 εκατομμυρίων κάθε μήνα αρχής γενομένης από τον Φεβρουάριο και μέχρι τον Αύγουστο, ενώ τον ερχόμενο Σεπτέμβρη το ΤΠΔΥ θα λάβει άλλα 46 εκατομμύρια. Η χρηματοροή αυτή μεταφράζεται σε έκδοση 2.300 ενταλμάτων το μήνα περίπου, καθώς τόσα εφάπαξ βοηθήματα αποδίδουν τα 50 εκ. ευρώ.

http://www.fpress.gr

Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!