Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Αυτό που πρέπει να φας πριν πέσεις για ύπνο
Τώρα έχεις τη δικαιολογία που έψαχνες για λίγη σοκολάτα πριν κοιμηθείς. Ο λόγος, οι ευεργετικές ιδιότητες της και ειδικότερα του μαγνησίου στον ύπνο μας.
Βρετανοί επιστήμονες απέδειξαν τις ευεργετικές ιδιότητες του μαγνησίου στον ύπνο. Το μαγνήσιο εμπλέκεται σχεδόν σε κάθε βιολογική διεργασία του ανθρώπινου οργανισμού, ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, συμβάλλει στην πρόληψη του καρκίνου και μειώνει τον κίνδυνο εμφράγματος. Τώρα πλέον οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως βοηθούν και στη ρύθμιση του βιολογικού ρολογιού μας.
Το μαγνήσιο βρίσκεται σε μεγάλο ποσοστό στο κακάο, στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, στους σπόρους και τους ξηρούς καρπούς, το ψάρι, τα φασόλια, τα προϊόντα ολικής άλεσης, το αβοκάντο, το γιαούρτι, τη μπανάνα και τα αποξηραμένα φρούτα. Το μαγνήσιο βοηθά τον οργανισμό μας να ελέγχει τον ύπνο και την ορμονική λειτουργία και τη θερμοκρασία του σώματος μας. Το μαγνήσιο εμπλέκεται στη διαδικασία μετατροπής των τροφών σε ενέργεια. Λειτουργεί έτσι ώστε τα επίπεδα ενέργειας να είναι αυξημένα κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ το βράδυ να επέρχεται η απαραίτητη χαλάρωση ώστε να απολαύσουμε ήρεμο και ποιοτικό ύπνο.
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!