Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Gl2
Κανείς δεν είπε πως το Gluhwein πίνεται μόνο τα Χριστούγεννα και γενικά την περίοδο των γιορτών…
Ο Froggy, ξεκινώντας απο το Νοέμβριο, δεν έχει σταματήσει να μαγειρεύει το υπέροχο αυτό ζεστό κρασάκι, χρησιμοποιώντας τα πιο αγνά και νόστιμα υλικά…
Gl2
Τσαγάκι μαύρο (ή αν θέλετε αρώματα, βάλτε ότι γεύση θέλετε).
Κανέλλα (μπαστουνάκια)
Γαρύφαλλο
Ζάχαρη μαύρη ή άσπρη ή και μέλι
Φυσικό χυμό πορτοκάλι
Ροδέλες πορτοκάλι
Κρασάκι κόκκινο (Ημίγλυκο ή ξηρό)
Λικεράκι, ή ρούμι, ή ουισκάκι στο τέλος
Με το μάτι χρησιμοποιούμε τα υλικά αυτά, δοκιμάζουμε συνέχεια και αναλόγως, προσθέτουμε ή αφαιρούμε.
Gl
Δοκιμάστε και φτιάξτε το δικό σας κρασάκι.
Αξίζει να αναφέρουμε, πως αν το προτιμάτε γλυκό αρκετά, τότε, καλό θα είναι να προτιμήσετε το ημίγλυκο κρασί, αλλά, ίσως χρειαστεί να αποφύγετε τη ζάχαρη ή το μέλι. Αυτό είναι κάτι που σίγουρα θα το δείτε καλύτερα κι εσείς, την ώρα που θα το φτάχνετε. Προσωπική εκτίμηση, το ξηρό είναι το καλύτερο κρασάκι για να χρησιμοποιήσετε στην παρασκευή του Gluhwein, έτσι »παίζετε» πιο χαλαρά με ζάχαρες, μέλια, λικεράκι, ρούμι, ουισκάκι κτλπ..
Φυσικά, σερβίρουμε με φέτα πορτοκάλι και μπαστουνάκι κανέλλα!
υ.γ. Μη ξεχάσετε να σουρώσετε!!! 🙂
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!