Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017


Οι έγκυες που αναζητούν απεγνωσμένα μια θέση να καθίσουν στο μετρό του Τόκιο, τα βαγόνια του οποίου είναι ως γνωστόν κατάμεστα τις ώρες αιχμής, θα σωθούν μάλλον από μια νέα εφαρμογή.
Μια εφαργομή που τις φέρνει σε επαφή με επιβάτες που θέλουν να παραχωρήσουν τις πολύτιμες θέσεις τους.
Η εφαρμογή αυτή που θα τεθεί σε δοκιμή αυτήν την εβδομάδα αποσκοπεί στο να ξεπεραστούν δύο συγκεκριμένες δυσκολίες που υπάρχουν στην Ιαπωνία: πρώτον ότι οι επιβάτες ως επί το πλείστον δεν σηκώνουν τα μάτια τους από τα κινητά τους τηλέφωνα και δεύτερον ότι δεν θεωρείται ωραίο να μιλάς μέσα στο μετρό.
Οπότε με την εφαρμογή αυτή η μέλλουσα μαμά θα μπορεί διακριτικά να στέλνει ένα μήνυμα από το smartphone της όταν θα θέλει να βρει μια θέση.
Η εφαρμογή αυτή θα αναζητεί άμεσα τους εθελοντές-χρήστες που έχουν δηλώσει εκ των προτέρων ότι μπορούν να παραχωρήσουν τη θέση τους και βρίσκονται μέσα στο ίδιο τρένο με την έγκυο.
Αν βρει αποδέκτη, η έγκυος θα δει στην οθόνη της ένα σχέδιο των θέσεων στο οποίο θα φαίνεται που κάθεται ο εθελοντής.
Η διαδικασία αυτή θα γίνεται χωρίς να αποκαλύπτεται κανένα προσωπικό δεδομένο.
Η επιχείρηση τεχνολογιών της πληροφορικής Dai Nippon Printing θέτει σε δοκιμή αυτήν την εβδομάδα την εφαρμογή αυτή σε μια από τις βασικές γραμμές του μετρό του Τόκιο, μαζί με την ιαπωνική εταιρεία ηλεκτρονικών μηνυμάτων Line.
«Μπορεί να συμβαίνει μόνον στην Ιαπωνία, αλλά ορισμένοι άνθρωποι σε αυτήν τη χώρα διστάζουν να μιλήσουν σε κάποιον που θα μπορούσε να έχει ανάγκη να καθίσει», δήλωσε στο AFP μια εκπρόσωπος της Dai Nippon Printing που μετέχει στο σχέδιο αυτό.
«Επιπλέον, πολλοί κοιτάζουν την οθόνη του κινητού τους και δεν αντιλαμβάνονται γρήγορα ότι κάποιος έχει ανάγκη να καθίσει», σημείωσε η ίδια, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί. «Προσπαθούμε να επωφεληθούμε από αυτήν την κατάσταση».
Ακόμη δεν έχει αποφασιστεί η ημερομηνία κατά την οποία θα τεθεί σε λειτουργία η εφαρμογή αυτή που τίθεται τώρα σε δοκιμή, αλλά οι αρμόδιοι θέλουν να την επεκτείνουν και για τους ηλικιωμένους και τα άτομα με ειδικές ανάγκες.
Η Ιαπωνία έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά γεννήσεων στον κόσμο και οι αρχές προσπαθούν να θέσουν σε εφαρμογή πολιτικές που θα ενθαρρύνουν τους Ιάπωνες να αποκτήσουν παιδιά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!