Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017


Την εργασία της κόστισε στην ποδηλάτη Τζούλι Μπρίσκμαν η κίνησή της τον περασμένο μήνα να δείξει το μεσαίο δάχτυλο στον Ντόναλντ Τραμπ, όταν συνάντησε την αυτοκινητοπομπή του προέδρου των ΗΠΑ ενώ έκανε βόλτα στη Βιρτζίνια.
«Όταν είδα τα αυτοκίνητα μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι. Μου ήρθαν στο μυαλό όλα όσα έχει κάνει με το Obamacare, με το Πουέρτο Ρίκο που δεν έχει ρεύμα. Σκέφτηκα ότι πάει να παίξει γκολφ ξανά» εξήγησε γιατί έκανε την κίνηση αυτή.
Όπως διευκρίνισε μάλιστα σε συνέντευξή της στη Huffington Post δεν σήκωσε μια αλλά πολλές φορές το μεσαίο δάχτυλο προς τον Τραμπ.
Την Μπρίσκμαν «συνέλαβε» ένας από τους φωτογράφους που ταξίδευαν με τον Τραμπ και έτσι η φωτογραφία της έγινε viral με πολλούς να την χαρακτηρίζουν ήρωα και άλλους να φτάνουν στο σημείο να υποστηρίζουν ότι θα έπρεπε να είναι υποψήφια για τις προεδρικές εκλογές το 2020.
Ωστόσο τα αφεντικά της στην εταιρεία Akima που ασχολείται με το μάρκετινγκ και έχει συναλλαγές με τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες των ΗΠΑ δεν είχαν την ίδια άποψη.
Αν και ήταν αυτή που τους ενημέρωσε για την κίνησή της προς τον Τραμπ, τα αφεντικά της εταιρείας την φώναξαν σε σύσκεψη όπου της ανακοίνωσαν ότι απολύεται.
«Μου είπαν «χωρίζουμε τους δρόμους μας. Βασικά δεν μπορεί να έχεις τέτοιες αισχρές κινήσεις στα social media». Δηλαδή χαρακτήρισαν την κίνησή μου ως χυδαία» περιέγραψε όσα συνέβησαν στη συνάντηση η Μπρίσκμαν.
Η δικαιολογία ήταν ότι η ποδηλάτης είχε βάλει την επίμαχη φωτογραφία ως προφίλ στους λογαριασμούς της σε Facebook και Twitter. Το επιχείρημα ήταν ότι τέτοιες φωτογραφίες θα μπορούσαν να βλάψουν τη φήμη της εταιρείας ως κυβερνητικού εργολάβου.
Η ίδια υποστήριξε ότι το περιστατικό συνέβη στον ελεύθερο χρόνο της και άρα δεν αφορά την εταιρεία, ισχυρισμός που δεν έπεισε την εταιρεία.
Σε κάθε περίπτωση η Μπρίσκμαν δεν μετανιώνει για την κίνησή της αυτή. «Ήταν μια ευκαιρία να πω επιτέλους κάτι για όσα συμβαίνουν στη χώρα» υποστηρίζει καθώς αναζητά πλέον δουλειά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!