Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017


Την πόρτα της εξόδου έδειξαν σε μια δημοτική σύμβουλος της επαρχίας Κουμαμότο στην Ιαπωνία, που αποφάσισε να πάει στη συνεδρίαση με το επτά μηνών μωρό της.
Η Γιούκα Ογκάτα πήρε μαζί το γιό της, θέλοντας να αναδείξει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλοί γονείς στην Ιαπωνία, κυρίως οι γυναίκες, λόγω και της μεγάλης έλλειψης παιδικών σταθμών.
Η Ογκάτα μπήκε στην αίθουσα λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση. Εκεί την προσέγγισαν συνάδελφοί της, μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και την ρώτησαν το λόγο που πήγε μαζί με το μωρό της.
Σύμφωνα με ιαπωνική εφημερίδα η συζήτηση κράτησε λίγο. Η Ογκάτα αποχώρησε και αφότου είχε συνομιλία με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, επέστρεψε στην αίθουσα, ενώ ένας φίλος της ανέλαβε καθήκοντα baby sitter.
Πάντως το περιστατικό φέρνει στην επιφάνεια τα προβλήματα των παιδικών σταθμών. Στη χώρα, ο αριθμός των παιδιών που περιμένουν σε λίστες αναμονής για μια θέση σε βρεφονηπιακό σταθμό αυξήθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Τα στοιχεία θέτουν σε αμφισβήτηση τα σχέδια της κυβέρνησης να παρέχει μια θέση σε κάθε παιδί μέχρι τον Απρίλιο του 2020. Την ίδια ώρα, ο αριθμός των γυναικών που βρίσκονται σε διευθυντικές θέσεις έχει διπλασιαστεί τα τελευταία πέντε χρόνια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!