Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017


«Οι άνθρωποι με ρωτούν «πόσο έχει αλλάξει η ζωή σου;» και θέλουν να τους απαντήσω ότι ξεκίνησα κάποιο ενδιαφέρον χόμπι όπως η συλλογή αυγών Φαμπερζέ ή οι αγώνες με γιοτ» τονίζει σε συνέντευξή του στο BBC o 27χρονος Ιρλανδός John Collison, ο νεότερος αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος του κόσμου.
Ο Collison είναι συνιδρυτής μιας εταιρίας λογισμικού που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν ακούσει ποτέ, τη «Stripe».
Η εταιρία που έχει έδρα το Σαν Φρανσίσκο διοικείται από τον 27χρονο John και τον κατά δύο χρόνια μεγαλύτερο αδερφό του, Patrick (3ος τη τάξει αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος, πίσω από τον δημιουργό της Snapchat, Evan Spiegel). Ιδρυθείσα το 2011, η «Stripe» δεν είναι γνωστή στο ευρύ κοινό επειδή πουλάει κάτι που οι καταναλωτές δεν μπορούν να αγοράσουν.
Πιο συγκεκριμένα, τα λογισμικά της συστήματα επιτρέπουν σε εταιρίες σε όλο τον κόσμο να εκτελούν πιο εύκολα διαδικτυακές πληρωμές και να «τρέχουν» τις ιστοσελίδες τους. Έχοντας περισσότερους από 100.000 πελάτες σε παγκόσμιο επίπεδο, πέρυσι ανακοίνωσε νέο κύκλο χρηματοδότησης που εκτόξευσε την αξία της εταιρίας στα 9,2 δισ. δολάρια. O John και ο αδερφός του, Patrick. Με λίγα λόγια αυτό σημαίνει ότι τα δύο αδέρφια «αξίζουν» τουλάχιστον 1,1 δισ. δολάρια σύμφωνα με το Forbes.
Πράγμα καθόλου κακό για δύο αδέρφια που μεγάλωσαν στην ιρλανδική επαρχία και παράτησαν το πανεπιστήμιο. Τόσο ο John όσο και ο Patrick έκαναν αίτηση και έγιναν δεκτά από κορυφαία αμερικανικά πανεπιστήμια, ο πρώτος στο Χάρβαρντ και ο δεύτερος στο MIT, αλλά ήδη από τα πρώτα χρόνια των σπουδών τους είχαν ήδη γίνει εκατομμυριούχοι χάρη σε ένα πρόγραμμα με τίτλο «Auctomatic», το οποίο πούλησαν για 5 εκατ. δολάρια.
Γρήγορα έστρεψαν την προσοχή τους στο «Stripe» και παράτησαν τις σπουδές τους. Παρότι παρόμοια λογισμικά υπάρχουν στην αγορά, οι χρήστες του Stripe γρήγορα αυξήθηκαν και εξασφάλισαν χρηματοδότηση και υποστήριξη από τεχνολογικούς μεγιστάνες όπως ο Elon Musk και ο ιδρυτής της Paypal, Peter Thiel.
Πλέον, η «Stripe» απασχολεί 750 υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένων 500 στο Σαν Φρανσίσκο και 150 στην Ευρώπη, έχοντας γραφεία σε Δουβλίνο, Λονδίνο, Παρίσι και Βερολίνο.
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!