Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2017


Η Θεσσαλονίκη ετοιμάζεται για τις γιορτές και η πόλη υποδέχεται επίσημα τα Χριστούγεννα, την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017!
Φέτος, ο Δήμος προετοιμάζει εκδηλώσεις και συναυλίες, δίνοντας μεγάλη βάση στην κινητοποίηση των κατοίκων και των επισκεπτών στο κέντρο, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Κεντρικό σύνθημα, Χριστούγεννα στην πόλη!

Όσον αφορά στον γιορτινό διάκοσμο στην πόλη και τις εκδηλώσεις, έχουμε και λέμε:
Ένα φυσικό έλατο, ύψους περίπου 20 μέτρα, θα τοποθετηθεί στην πλατεία Αριστοτέλους, το οποίο θα στολιστεί με 14.000 φωτάκια led!!

Στην πλατεία θα τοποθετηθούν ξύλινα φωτιζόμενα σπιτάκια δραστηριοτήτων, καθώς και το σπίτι του Άι – Βασίλη. Επίσης, θα στηθεί ένα θεματικό πάρκο «Η Εποχή των Παγετώνων», όπου μέσα μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να δουν πέντε ρομποτικά εκθέματα σε πραγματικές διαστάσεις ζώων της εποχής των Παγετώνων.
Συγκεκριμένα, μέσα στη φωτιζόμενη σκηνή, που θα στηθεί στη δεξιά πλευρά της πλατείας, θα είναι ένα μαμούθ (2μ), ένας μαχαιρόδοντας, ένας τριχωτός ρινόκερος, μια αρκούδα των σπηλαίων καθώς και ένα γιγάντιο ελάφι. Στον ίδιο χώρο θα υπάρχει και παραδοσιακό καρουζέλ καθώς και το χριστουγεννιάτικο τρενάκι για τα μικρά παιδιά. Στο επίκεντρο των εκδηλώσεων θα είναι τα παιδιά, όπου καθημερινά θα λαμβάνουν χώρα δεκάδες παιδικές εκδηλώσεις, που θα ξεκινήσουν από τις 2 Δεκεμβρίου.
Ένα μεγάλο πεφταστέρι με διάμετρο 10 μέτρα θα τοποθετηθεί στη Φιλικής Εταιρείας. Επίσης, φωτιζόμενοι κύκλοι, οι οποίοι θα παραπέμπουν σε χριστουγεννιάτικες μπάλες, θα διακοσμήσουν την οδό Μητροπόλεως.
Ουρανός με μπάλες θα τοποθετηθεί στην οδό Κούσκουρα και Καρ. Ντηλ, ενώ νέος φωτισμός θα μπει και σε πολλούς άλλους δρόμους. Επίσης, για πρώτη φορά θα φωτιστούν με γιρλάντες οι ιστοί στην Λεωφόρο Νίκης.
Στην πλατεία τέλος, πρόκειται να στηθεί και ένα stage όπου θα φιλοξενηθούν τρεις μεγάλες μουσικές εκδηλώσεις!
– Η έναρξη της Xριστουγεννιάτικης περιόδου στην πόλη θα ξεκινήσει την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017! Η Πλατεία Αριστοτέλους θα μετρήσει αντίστροφα και η φωταγώγηση του δέντρου θα ανοίξει τη γιορτή, με καλεσμένους τους Onirama.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!