Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017


Κατά τόπους αυξημένες νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες πρόσκαιρες βροχές τοπικού χαρακτήρα ή μεμονωμένους όμβρους σε περιοχές της Ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, στην Εύβοια και στην Κρήτη, αναμένουμε σήμερα.

Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από 6 έως 19 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 8 έως 21 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 8 έως 22 στην Κεντρική Ελλάδα, από 10 έως 25 βαθμούς στην Ήπειρο, από 12 έως 25 στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από 10 έως 24 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 15 έως 23 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, αλλά στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με προοδευτική μικρή εξασθένηση. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ, και πιθανόν πρόσκαιρα στα νότια τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και μετά το μεσημέρι από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι.

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα βόρεια τμήματα του νομού, περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 23 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες θα διατηρηθούν 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στο Σαρωνικό σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και στο Νότιο Ευβοϊκό ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ.

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν αρχικά ασθενείς, αλλά μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους και θα ενισχυθούν σε σχεδόν μέτριους.
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!