Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017


Στη Νότια Κορέα καταγράφεται ένα από τα υψηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών στον κόσμο και οι εργαζόμενοι συχνά αισθάνονται πολύ μεγάλο άγχος. Προκειμένου, λοιπόν, να κάνουν τους υπαλλήλους τους να εκτιμήσουν τη ζωή, κάποιες εταιρείες στη Νότια Κορέα τους αναγκάζουν να συμμετέχουν στην ίδια τους την κηδεία.
Πώς γίνεται αυτό; Με κάθε λεπτομέρεια! Οι υπάλληλοι φορούν λευκές ρόμπες, κάθονται στα γραφεία τους και γράφουν τα τελευταία τους γράμματα προς στα αγαπημένα τους πρόσωπα. Κλαίνε, καταρρέουν συναισθηματικά και στη συνέχεια στέκονται δίπλα στα ξύλινα φέρετρα, μπαίνουν μέσα σε αυτά με αργές κινήσεις και αγκαλιάζουν μία φωτογραφία τους, η οποία είναι τυλιγμένη με μαύρη κορδέλα.
Στη συνέχεια, τα φέρετρα κλείνουν με τη βοήθεια ενός μαυροντυμένου κυρίου με ψηλό καπέλο, ο οποίος αντιπροσωπεύει τον Άγγελο του Θανάτου. Κλεισμένοι μέσα στα φέρετρα, οι εργαζόμενοι αναζητούν το νόημα της ζωής.
«Όλο αυτό έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους ανθρώπους να έρθουν αντιμέτωποι με τα προβλήματά τους, τα οποία πρέπει να γίνουν αποδεκτά ως μέρος της ζωής», εξηγεί ο Jeong Yong-Moon, ο οποίος διευθύνει το Κέντρο Θεραπείας Hyowon. Η προηγούμενη δουλειά του ήταν σε γραφείο κηδειών.
«Μετά την εμπειρία μέσα στο φέρετρο, συνειδητοποίησα πως θα πρέπει να ακολουθήσω έναν διαφορετικό τρόπο ζωής», λέει ο Cho Yong-tae και προσθέτει: «Συνειδητοποίησα ότι έχω κάνει πολλά λάθη. Θέλω να έχω περισσότερο πάθος σε όποια δουλειά κάνω και να περνάω περισσότερο χρόνο με την οικογένειά μου».
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!