Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017


Μετά από 52 χρόνια το ιστορικό Φεστιβάλ των Δημητρίων, βρίσκεται στον αέρα. Στις 21 Αυγούστου είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης, μετά τη διακοπή του καλοκαιριού, όπου θα συζητηθεί εκ νέου το πρόγραμμα των «52ων Δημητρίων», το οποίο δεν εγκρίθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Ιουλίου.
Στην συνεδρίαση του Ιουλίου, η παράταξη του Σταύρου Καλαφάτη είχε ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία, καθώς έλειπαν από την αίθουσα αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης. Πέρα από την αρνητική ψήφο των «Εντάξει», λευκό είχαν ψηφίσει οι Παναγιώτης Αβραμόπουλος, Ανδρέας Κουράκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας και Θανάσης Παπαναστασίου, σύμβουλοι της διοικούσας παράταξης.
«Είναι πρώτη φορά στα 52 χρόνια των “Δημητρίων” που η αντιπολίτευση καταψήφισε τον θεσμό και αυτό είναι καθαρά από αντιπολιτευτικό μένος. Τα Δημήτρια και οι προϋπολογισμοί ήταν ξεκάθαροι» σημείωσε στην προηγούμενη συνεδρίαση δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, ασκώντας, ωστόσο, κριτική και κατά των δημοτικών συμβούλων που απουσίαζαν από την αίθουσα κατά τη διάρκεια ψήφισης του θέματος.
«Αυτό ήταν μία απρονοησία και μία αδιαφορία, γιατί κανένας ποτέ δεν φανταζόταν ότι θα ζητηθεί από την αντιπολίτευση ονομαστική ψηφοφορία. Η κατάσταση ήταν απαράδεκτη. Δεν ελαφρύνω, όμως, και την ευθύνη των δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης. Κακώς έκαναν και έφυγαν» τόνισε ο κ. Μπουτάρης.
Πλέον η τύχη του πολύ πετυχημένου Φεστιβάλ, με την πολύχρονη παράδοση, θα κριθεί στη συνεδρίαση της 21ης Αυγούστου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!