Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Επιστρέφει στην... Πόλη του ο Ολυμπιακός!
Ελληνικό... χρώμα θα έχει το φετινό Final 4 της Ευρωλίγκας, καθώς ο Ολυμπιακός έκαμψε την αντίσταση της Αναντολού Εφές και επικράτησε στο πέμπτο ματς της σειράς των πλέι οφ με σκορ 87-78, παίρνοντας μία πανάξια πρόκριση.

Με “πρώτο βιολί” τον Βασίλη Σπανούλη, οι Πειραιώτες προσπάθησαν να επιβάλουν από την αρχή τον ρυθμό τους, όμως οι Τούρκοι ήταν καλά “διαβασμένοι”, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να διατηρούνται κοντά στο σκορ σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Ολυμπιακός ξέφυγε προς στιγμήν στο σκορ στις αρχές της τρίτης περιόδου, όταν με ένα σερί 9-0 μετέτρεψε το εις βάρος του 37-41 σε 46-41, ενώ η διαφορά έφτασε λίγο πριν το τέλος της περιόδου ως και τους 9 πόντους (62-53).

Οι σκληροτράχηλοι φιλοξενούμενοι δεν το έβαλαν κάτω και μείωσαν στις αρχές του τελευταίου δεκαλέπτου στους τρεις πόντους (63-60), όμως οι σωστές επιθετικές επιλογές των παικτών του Ολυμπιακού έφεραν και πάλι τη διαφορά στους 9 πόντους (73-64), ενώ η αποχώρηση του Ντάνστον από το παρκέ με πέντε φάουλ έκανε ευκολότερο το έργο των πρωταθλητών Ελλάδος, που έφτασαν τελικά στη νίκη με σκορ 87-78.

Ο Σπανούλης τελείωσε το παιχνίδι με 22 πόντους, ο Πρίντεζης πρόσθεσε άλλους 14 και ο Γκριν 10, ενώ καθοριστική ήταν και η συμβολή του Κεμ Μπιρτς, που πέτυχε 9 πόντους και μάζεψε 11 ριμπάουντ. Για την Εφές, ο Οσμάν πέτυχε 11 πόντους και πέντε παίκτες από 10, ενώ ο Ντάνστον περιορίστηκε μόλις στους 4.

Έτσι, οι τέσσερις ομάδες που θα αγωνιστούν στο Final 4 της Κωνσταντινούπολης είναι η Ρεάλ Μαδρίτης, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο Ολυμπιακός και η Φενέρμπαχτσε.

Τα ζευγάρια των ημιτελικών έχουν ως εξής:

Ρεάλ Μαδρίτης – Φενέρμπαχτσε
ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Ολυμπιακός

Τα παιχνίδια θα διεξαχθούν στις 19 Μαΐου, ενώ ο μικρός και ο μεγάλος τελικός στις 21 Μαΐου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η τέταρτη εμφάνιση του Ολυμπιακού σε Final 4 της Ευρωλίγκας τα τελευταία έξι χρόνια, ενώ οι "ερυθρόλευκοι" επιστρέφουν σε μία πόλη απ' όπου έχουν γλυκές αναμνήσεις, καθώς το 2012 είχαν σηκώσει εκεί το τρόπαιο, μετά από έναν συγκλονιστικό τελικό κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, σε αυτό που έχει μείνει χαραγμένο στις μνήμες των φίλων της ομάδας ως "το έπος της Κωνσταντινούπολης". Πλέον, ελπίζουν ότι θα καταφέρουν να "σηκώσουν" και πάλι το τρόπαιο, το οποίο έχουν κατακτήσει τρεις φορές στην ιστορία τους (1997, 2012, 2013).
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!