Τρίτη 16 Μαΐου 2017


Ο Γιούτζια Χου είναι Ιταλός, κινεζικής καταγωγής.

Είναι σεφ του σούσι και γνωστός, μάλιστα, στο Μιλάνο για την τέχνη του.

Επειδή όμως, όπως όλοι ξέρουμε, η τέχνη της υψηλής μαγειρικής ενδιαφέρεται για την εμφάνιση του πιάτου εξίσου με τη γεύση των όσων σερβίρονται, ο Γιούτζια Χου, ως καλλιτέχνης, κάθε φορά δημιουργεί μοναδική τέχνη o-nigri (σσ η ιαπωνική τροφή από λευκό ρύζι, σε τριγωνικό ή κυλινδρικό σχήμα, συχνά τυλιγμένη σε φύκι).

«Συναρμολογεί» με εκνευριστική λεπτομέρεια ο Γιούτζια Χου, μικροσκοπικά παπουτσάκια από συστατικά ενός σούσι.

Τα οποία έχουν ονομαστεί «παπούτσια-σούσι» και περιέχουν ό,τι ακριβώς ένα σούσι, όπως το ξέρουμε: δηλαδή, σασίμι, φύκι και ρύζι.

Ο Χου μελετά παπούτσια. Και, περίτεχνα, κατασκευάζει γευστικά, μικροσκοπικά αντίγραφα της σύγχρονης μόδας υποδημάτων: από αθλητικά παπούτσια έως σανδάλια που φοράμε στην καθημερινότητά μας.

Το My Modern Met βάζει μπροστά μας πολλά από τα παπούτσια-σούσι του Χου. Μπαίνουμε σε πειρασμό για το Σαββατόβραδο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!