Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017


Μια εφαρμογή που επιτρέπει στον χρήστη να συζητά με «άβαταρ» νεκρών συγγενών ή φίλων και, αν θέλει, να τραβά «selfies» μαζί τους, αναπτύσσεται στη Νότια Κορέα.

Συγκεκριμένα, γίνεται 3D σάρωση των φίλων και συγγενών που προορίζονται για «διατήρηση» και ακολουθεί ψηφιακή αναδημιουργία τους, ενώ είναι ακόμα ζωντανοί.

Ως αποτέλεσμα, το «With Me» επιτρέπει στον χρήστη να έχει στην κατοχή του ένα «άβαταρ» τεχνητής νοημοσύνης - φίλοι, συγγενείς, ακόμα και celebrities, όπως υποστηρίζει η εταιρεία (Elrois) στη σελίδα της στο site του Mobile World Congress στη Βαρκελώνη.

«Τα άβαταρ σας θυμούνται και σας αναγνωρίζουν όποτε τραβάτε μια φωτογραφία. Επίσης, αναγνωρίζουν τα συναισθήματα και την εμφάνισή σας, και αντιδρούν με διάφορους τρόπους.

Ακόμη, μπορούν να ακούν τη φωνή σας και να προβαίνουν σε κάποιες ενέργειες» αναφέρει σχετικά η εταιρεία.

«Το σχεδιάσαμε για ανθρώπους που έχουν χάσει μέλη της οικογένειάς τους. Αυτή ήταν η προσωπική μου εμπειρία: Είχα τη γιαγιά μου, η οποία πέθανε πριν λίγα χρόνια και στα αλήθεια λυπάμαι που την έχασα και δεν είχαμε φωτογραφίες μαζί.

Δεν μπορώ πλέον να βγάλω φωτογραφία μαζί της, οπότε σε αυτή την περίπτωση θα ήταν υπέροχο να χρησιμοποιήσουμε τα άβατάρ μας» δήλωσε στο BBC η Έουν Τζιν Λιμ της Elrois, τονίζοντας πως δεν είναι «ψεύτικες μνήμες», καθώς πρόκειται για 3D ρεαλιστικά άβαταρ «και η πραγματική παρουσία είναι στο μυαλό μου. Αναλόγως την άποψη του καθενός».

Προς το παρόν, το άτομο που προορίζεται να απαθανατιστεί ψηφιακά πρέπει να πάει σε έναν ειδικό θάλαμο 3D scanning για να δημιουργηθεί το άβατάρ του, ωστόσο η εταιρεία ελπίζει πως τα μελλοντικά τηλέφωνα θα έχουν ενσωματωμένη την κατάλληλη τεχνολογία για ευκολότερη και γρηγορότερη χρήση.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!