Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Η μπύρα... κάνει καλό στην καρδιάΚαλά νέα για όσους πίνουν μπύρα ή κάποιο άλλο ποτό – με μέτρο. Η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ φαίνεται να μειώνει τον κίνδυνο καρδιακού επεισοδίου σύμφωνα με νέα, μεγάλη έρευνα στην οποία συμμετείχαν 1,9 εκατομμύρια άνθρωποι.

Άνδρες και γυναίκες που έπιναν μέχρι 14 μονάδες αλκοόλ ανά εβδομάδα, είχαν μικρότερη πιθανότητα να πάθουν κάποιο από τα κοινά καρδιακά προβλήματα σε σχέση με εκείνους που απείχαν τελείως από την κατανάλωση αλκοόλ.

Πόσο είναι το «14 μονάδες»; Μην χαίρεστε, δεν είναι (πάρα) πολύ. Ένα pint (500 ml) μπύρας την ημέρα, ή ένα ποτήρι κρασί ή δύο μεζούρες ποτού. Μάλιστα όσοι υπερβαίνουν αυτό το όριο – και άρα θεωρούνται «πότες» - είχαν αυξημένες πιθανότητες εμφάνισης καρδιακών επιπλοκών.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Cambridge θεωρούν ότι η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ αυξάνει τα επίπεδα της καλής χοληστερόλης στο αίμα και άρα μπορεί να προστατέψει από συγκεκριμένες καρδιακές παθήσεις όπως εμφράγματα, ανακοπές, στηθάγχη και καρδιακή ανεπάρκεια.

Παρ’ όλα αυτά, απευθύνουν έκκληση στους ενήλικες να μην ξεκινήσουν τις… μπαρότσαρκες για να προστατέψουν την καρδιά τους και αντ’ αυτού να γυμνάζονται συστηματικά.

Επίσης, τόνισαν πως μπορεί οι μικρές ποσότητες αλκοόλ να προστατεύουν την καρδιά, όμως αυξάνουν τις πιθανότητες καρκίνου και βλάβης στο συκώτι.

Πηγή. http://www.dailymail.co.uk/health/article-4340828/Drinking-moderation-slashes-risk-heart-attack.html
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!