Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017


Τι ακριβώς είναι το Project Isabel; Ενα πρότζεκτ προϋπολογισμού 50 εκατομμυρίων δολαρίων.
Η Apple ετοιμάζεται να ξεκινήσει την κατασκευή ενός νέου κέντρου δεδομένων – ένα πρότζεκτ προϋπολογισμού 50 εκατομμυρίων δολαρίων – καθώς η ζήτηση για το iCloud – και για τις φωτογραφίες, τα έγγραφα και τη μουσική που αποθηκεύει εκεί για τους πελάτες της – συνεχίζει να αυξάνεται.
Στις αρχές του μήνα, ένας εργολάβος που δουλεύει για την Apple υπέβαλλε και στη συνέχεια απέσυρε μια άδεια για την κατασκευή ενός νέου κέντρου δεδομένων, με την κωδική ονομασία Project Isabel, στον τεράστιο χώρο που διαθέτει η εταιρεία εντός του Τεχνολογικού Πάρκου Reno.
Εκπρόσωπος της εταιρείας αρνήθηκε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο.
Το νέο κέντρο δεδομένων της Apple θα περιλαμβάνει 8 clusters μαζί με ένα κέντρο διοίκησης, γκαράζ, και γεννήτριες, σύμφωνα με μια οικοδομική άδεια που ανακαλύψαμε χρησιμοποιώντας το Buildzoom, μια διαδικτυακή υπηρεσία που φέρνει σε επαφή ιδιοκτήτες ακινήτων και εργολάβους.
Η οικοδομική άδεια υπεβλήθη στην Κομητεία της Washoe στις 2 Φεβρουαρίου και απεσύρθη την ίδια μέρα, αλλά είναι πιθανό να γίνουν αλλαγές και η άδεια να υποβληθεί εκ νέου.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου, που θα εκτείνεται σ’ ένα οικόπεδο 1.380 στρεμμάτων, ανέρχεται στα 50,7 εκατομμύρια δολάρια.
Και ο Μάικ Καζμιέρσκι, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Αρχής Οικονομικής Ανάπτυξης της Δυτικής Νεβάδα, αρνήθηκε να πει οτιδήποτε σχετικά με τα συγκεκριμένα σχέδια της Apple. Η περιφέρεια, και η ιδιαίτερα η περιοχή Reno-Sparks, έχει αναδειχθεί σε πόλο έλξης κέντρων δεδομένων επειδή διαθέτει άφθονη ανεκμετάλλευτη γη, καλό κλίμα, πρόσβαση σε δίκτυο οπτικών ινών καθώς και σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως ηλιακή και γεωθερμική ενέργεια.
Η Switch, η οποία ήδη διαθέτει ένα τεράστιο κέντρο δεδομένων cloud στο Λας Βέγκας, κατασκευάζει το μεγαλύτερο κέντρο δεδομένων στον κόσμο, στο Βιομηχανικό Πάρκο Tahoe-Reno. Το κέντρο δεδομένων της Switch βρίσκεται σ’ ένα οικόπεδο 8.000 στρεμμάτων και θα έχει προβλεπόμενη ισχύ 650 μεγαβάτ.
«Σ’ έναν κόσμο δεδομένων, αυτό το φαινόμενο της κατασκευής κέντρων δεδομένων θα συνεχίσει να επεκτείνεται. Κι εμείς αναδεικνυόμαστε σε σημαντικό παίκτη» καταλήγει ο Καζμιέρσκι.
Τα πρώτα κέντρα δεδομένων της Apple στο Τεχνολογικό Πάρκο Reno εγκρίθηκαν το 2012. Η εταιρεία έλαβε 89 εκατομμύρια δολάρια σε φοροαπαλλαγές σε βάθος δεκαετίας από την Κομητεία της Washoe για το αρχικό πρότζεκτ που είχε την κωδική ονομασία Project Mills. Στη συνέχεια προέκυψε το Project Hucleberry, που βρίσκεται δίπλα στο Project Mills. Τώρα, η εταιρεία φαίνεται να είναι έτοιμη να ξαναρχίσει να χτίζει. Όμως, επειδή οι αιτήσεις για άδειες αποσύρθηκαν την ίδια μέρα, ίσως το μέγεθος του έργου να αλλάξει.
Το iCloud της Apple αποθηκεύει τις επαφές, τα ημερολόγια, τις φωτογραφίες και τα αρχεία των χρηστών και τα καθιστά διαθέσιμα για όλες τις συσκευές Apple. Επίσης, και τρίτες εφαρμογές μπορούν να χρησιμοποιήσουν το iCloud για την αποθήκευση και τον συγχρονισμό δεδομένων.
Όπως καταλαβαίνετε, μιλάμε για τεράστιες ποσότητες δεδομένων. Και όπως αποκαλύφθηκε τον Μάιο του 2016, η Apple βασίζεται στην Amazon Web Services και στη Microsoft Azure για τις δικές της υπηρεσίες cloud.
Πηγή: fortunegreece.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!