Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017


Μήπως  τώρα τελευταία αισθάνεστε ότι, είστε παγιδευμένοι στη καρέκλα του γραφείου σας;Με απλά λόγια νιώθετε κολλημένοι στη δουλειά σας και δεν ξέρετε τι να κάνετε. Αν δεν μπορείτε να βρείτε τη χαρά στο χώρο εργασίας σας, είναι εύκολο να κατηγορείτε τη δουλειά σας και τους συναδέλφους σας και μερικές φορές χωρίς να φέρουν ευθύνη.  Αν όμως, δεν είστε σε θέση να την εγκαταλείψετε, πρέπει να βρείτε τρόπους για να την αγαπήσετε.
Ξεκινήστε με τα βασικά. Σκεφτείτε τι σας πρωτοέφερε σε αυτή τη δουλειά και στην αρχή την αγαπούσατε. Αν παλιά σας άρεσε ο χώρος εργασίας, τότε ξεθάψτε αυτά τα συναισθήματα και βρείτε τους λόγους που τότε ήσασταν ικανοποιημένοι. Αυτό το ταξίδι προς τα πίσω θα σας βοηθήσει να αντιληφθείτε αν έχει αλλάξει κάτι από τότε μέχρι σήμερα και αν τελικά εσείς είστε που αναζητάτε κάτι άλλο. Εφόσον, έχετε κατασταλάξει ότι δεν μπορείτε να εγκαταλείψετε το χώρο εργασίας σας, βρείτε έναν λόγο, που θα σας βοηθήσει να μείνετε. Βάλτε στόχους, όπως να μάθετε ακόμα πιο πολλά πράγματα για τον τομέα που βρίσκεστε ή να εξελιχθείτε ακόμα περισσότερο, ώστε να νιώσετε πιο δημιουργικοί.
Ενσωματώστε αυτό που αγαπάτε σε αυτό που κάνετε.  Σίγουρα αυτό είναι πιο εύκολο στα λόγια παρά στην πράξη, αλλά μπορείτε να το κάνετε πραγματικότητα, αν θέσετε στον εαυτό σας κάποιες ερωτήσεις, όπως τι πραγματικά θα σας έκανε ευτυχισμένους ή ποια πράγματα θα σας ενθουσιάζανε. Αν για παράδειγμα σας αρέσει να δίνετε συμβουλές, δεν σημαίνει ότι θα εγκαταλείψετε τη δουλειά σας και θα γίνετε θεραπευτής. Αλλά, μπορείτε να ενσωματώσετε αυτό το ταλέντο στην καθημερινότητα σας. Και αν νομίζετε ότι το να είσαστε ανταγωνιστικοί, θα αυξηθούν οι πιθανότητες επιτυχίας σας ή η ευτυχία σας, τότε να το ξανασκεφτείτε. Διότι είναι πιο πιθανό, να βρείτε ικανοποίηση, αν χρησιμοποιείτε τα ταλέντα σας για να υποστηρίξετε άλλους, αντί να τους νικήσετε.
Ορίστε κάποια όρια. Μερικές φορές όταν δεν βάζετε όρια στο χώρο εργασίας, ενδέχεται να αρχίσετε να δυσανασχετείτε. Άρα πείτε αυτά που σας ενοχλούν, είτε ζητώντας από τους συναδέλφους σας να χτυπάνε τη πόρτα προτού εισέλθουν, είτε ζητώντας τους να μην ενεργούν αν δεν έχετε αποφασίσει όλοι μαζί. Οριοθετώντας το χώρο σας θα μπορέστε να κάνετε πιο ανεκτή τη δουλειά σας και θα είστε πιο ήρεμοι ψυχικά.
Εν κατακλείδι, αν αποφασίσετε να αγαπήσετε τη δουλειά σας, τότε κάθε πρωί που ξυπνάτε θα πηγαίνετε με χαμόγελο. Ενώ, αν αποφασίσετε να τη μισήσετε, ότι και να κάνετε δεν θα μπορέσετε να τη δείτε με θετική ματιά. Ποιο θα επιλέξετε
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!