Σάββατο 16 Ιουλίου 2016


Παράταση μέχρι και τη Δευτέρα πήρε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων από το υπουργείο Οικονομικών. Να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη παράταση που δόθηκε καθώς η αρχική προθεσμία έληξε στις 30 Ιουνίου και η πρώτη παράταση έληξε τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Οσον αφορά στα φυσικά πρόσωπα η παράταση θα δοθεί έως και τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, 18 Ιουλίου, ενώ για τα νομικά πρόσωπα η παράταση θα είναι έως και τις 25 Ιουλίου.

Η διαδικασία υποβολής, από την αρχή της μέχρι και σήμερα, κύλησε ομαλά, χωρίς να παρουσιαστεί σχεδόν κανένα τεχνικό πρόβλημα στο Taxis, το οποίο παρέμεινε ανοιχτό για τουλάχιστον τρεις μήνες, όπως είχε δηλώσει από την αρχή το Υπουργείο Οικονομικών.

Μάλιστα, την Πέμπτη 14.7.2016 υποβλήθηκαν 164.000 φορολογικές δηλώσεις, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για τη φετινή χρονιά.

Για τις δηλώσεις των νομικών προσώπων, υπάρχει ακόμα σημαντικός αριθμός δηλώσεων που δεν έχουν υποβληθεί.

Οι νέες και οριστικά καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής δηλώσεων είναι:

1) Για τις φορολογικές δηλώσεις φυσικών προσώπων, η Δευτέρα 18.7.2016 ώστε να έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν και οι φορολογικές δηλώσεις που απομένουν.

2) Για τις φορολογικές δηλώσεις νομικών προσώπων, η Δευτέρα 25.7.2016.

Από τις δηλώσεις που έχουν υποβληθεί έχει βεβαιωθεί καθαρό ποσό πρόσθετου φόρου εισοδήματος ύψους 2,8 δις ευρώ. Πιο συγκεκριμένα από τα περίπου 2,2 εκατ. χρεωστικές φορολογικές δηλώσεις έχει βεβαιωθεί πρόσθετος φόρος 3,1 δισ. ευρώ (μέρος φόρος 1.400 ευρώ) ενώ από τα μόλις 1 εκατ. πιστωτικά εκκαθαριστικά προβλέπεται επιστροφή φόρου ύψους περίπου 290 εκατ. ευρώ. Έτσι το καθαρό ποσό που τελικά θα εισπράξει το δημόσιο υπολογίζεται σε περίπου 2,7-2,8 δισ. ευρώ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!