Τετάρτη 13 Απριλίου 2016


Ισραηλινοί ερευνητές τροποποίησαν γενετικά τις μπανάνες, ώστε να μεγαλώσουν το... προσδόκιμο ζωής τους, με άλλα λόγια να μην σαπίζουν τόσο γρήγορα.

Οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Βολκάνι, γνωστού και ως Οργανισμού Γεωργικών Ερευνών (ARO) του υπουργείου Γεωργίας του Ισραήλ, ανέφεραν ότι, χάρη στην επέμβαση στα γονίδια, η μπανάνα μένει φρέσκια για τουλάχιστον διπλάσιο χρόνο σε σχέση με τις μη μεταλλαγμένες μπανάνες, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η καθυστέρηση της ωρίμασης των μπανανών μέσω γενετικής τροποποίησης βασίσθηκε σε ανάλογη προηγούμενη έρευνα για τις ντομάτες.

Οι Ισραηλινοί επιστήμονες απομόνωσαν ένα γονίδιο που ρυθμίζει τη διαδικασία ωρίμανσης στις μπανάνες και «μπλόκαραν» τη δράση του.

Η ερευνήτρια δήλωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ότι η μετάλλαξη δεν βλάπτει την ποιότητα ή τη γεύση της μπανάνας. Το ζήτημα είναι πώς θα αντιδράσουν οι καταναλωτές αν γνωρίζουν ότι η ωραία μπανάνα τους έχει υποστεί μετάλλαξη...
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!