Τετάρτη 13 Απριλίου 2016


Η Blackberry σχεδιάζει να κυκλοφορήσει δύο mid-range smartphones με Android αυτό το έτος- ένα με φυσικό πληκτρολόγιο (ακολουθώντας την παράδοση της εταιρείας) και ένα με πλήρη οθόνη αφής, δήλωσε στο The National ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Τζον Τσεν. Ωστόσο, δεν έδωσε ακριβή ημερομηνία.
Την προηγούμενη εβδομάδα η Blackberry ανακοίνωσε ότι είχε πουλήσει μόλις 600.000 τηλέφωνα κατά τους τρεις μήνες μέχρι το τέλος του Μαρτίου, πολύ κάτω από τις προβλέψεις των 850.000. Σύμφωνα με το The National, ο Τσεν αρνήθηκε να απαντήσει πόσα Blackberry Priv (το οποίο αποδείχτηκε ότι ήταν πολύ ακριβό για το κοινό στο οποίο απευθυνόταν) είχαν πωληθεί κατά την περίοδο εκείνη. Πάντως, παραδέχτηκε ότι ήταν «υπερβολικά high end» προϊόν, με το κοινό του (εταιρικοί πελάτες) να αποθαρρύνεται από το κόστος (700 δολάρια).
«Πολλοί εταιρικοί πελάτες μας είπαν “θέλω να αγοράσω το τηλέφωνό σας αλλά 700 δολάρια είναι μάλλον πολύ ακριβά για εμένα. Με ενδιαφέρει πιο πολύ μια συσκευή 400 δολαρίων”».
REUTERS/MARK BLINCH
Ο διευθύνων σύμβουλος της Blackberry, Τζον Τσεν.
Στη συνέντευξή του, ο Τσεν επέμεινε ότι η πρόταση της BlackBerry, με ένα «ασφαλές» τηλέφωνο είναι μία που απευθύνεται κυρίως σε εταιρικούς πελάτες. «Είμαστε οι μόνοι που ασφαλίζουν στα αλήθεια το Android, παίρνοντας τα χαρακτηριστικά ασφαλείας του Blackberry για τα οποία μας γνωρίζουν όλοι και κάνοντάς τα πιο προσβάσιμα στην αγορά». Ωστόσο, οι απογοητευτικές πωλήσεις ενίσχυσαν ξανά τις φήμες ότι η BlackBerry ίσως τελικά να αφήσει τον χώρο των κινητών και να επικεντρωθεί στις υπηρεσίες λογισμικού, όπου αναμένει ανάπτυξη 30% μέσα στους προσεχείς 12 μήνες. Ακόμη, αποτελεί νέο πλήγμα για την εταιρεία η ανακοίνωση του Facebook και του WhatsApp τον Μάρτιο ότι θα σταματούσαν τη στήριξη για BB10 (το λειτουργικό της BlackBerry) στις εφαρμογές τους. Ο Τσεν τόνισε ότι, αν και η εταιρεία θα συνεχίσει να βγάζει updates για το ΒΒ10, δεν υπάρχουν σχέδια για κυκλοφορία νέων συσκευών με το λειτουργικό αυτό.
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!