Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016


Μπορεί να γίνονταν συζητήσεις στο ίδιο το Twitter, ωστόσο, πρώτα το έκανε ο κινεζικός «κλώνος» του, το Sina Weibo: η κινεζική πλατφόρμα microblogging «σπάει» το όριο των 140 χαρακτήρων, αυξάνοντας των αριθμό γραμμάτων, αριθμών και συμβόλων που μπορούν να γραφούν σε ένα post.

Από τις 28 Ιανουαρίου κάποιοι από τους χρήστες του θα μπορούν να γράφουν μεγαλύτερα μηνύματα, αν και δεν θα εμφανίζεται στο σύνολό του το κείμενο στα feeds των followers.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, αυτή η κίνηση θα μπορούσε να αυξήσει την πίεση προς το Twitter για να κάνει κάτι ανάλογο.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, ο διευθύνων σύμβουλος της Weibo, Γουάνγκ Γκαοφέι, επιβεβαίωσε την κίνηση αυτή.

Όπως έγινε γνωστό, κατά τη διάρκεια της πιλοτικής φάσης του εγχειρήματος, θα προβάλλονται σε άλλους χρήστες μόνο οι πρώτοι 140 χαρακτήρες, ενώ για να φανεί όλο το κείμενο θα πρέπει ο χρήστης να κάνει κλικ σε link.

Προς το παρόν, μόνο «senior χρήστες» θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτή τη δυνατότητα, αλλά αναμένεται να γίνει διαθέσιμη και στους υπόλοιπους πριν το τέλος του Φεβρουαρίου.

Το Weibo έχει πάνω από 200 εκατ. χρήστες- περίπου 100 εκατ. λιγότερους από το Twitter, το οποίο πρόσφατα γνωστοποίησε πως εξετάζει το ενδεχόμενο επανεξέτασης του ορίου χαρακτήρων.

Κάποιοι επισημαίνουν ότι με μια τέτοια κίνηση το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο ενδεχομένως να θέσει σε κίνδυνο τον ίδιο του τον χαρακτήρες που το έχει κάνει γνωστό και αγαπητό στο κοινό του- ωστόσο άλλοι υπογραμμίζουν ότι πρέπει να εξελιχθεί για να αρχίσει να σημειώνει μεγάλα κέρδη και ανάπτυξη.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!