Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Ρεβεγιόν 2016: Value for money γιορτές στην ΑθήναΓιορτινό ρεβεγιόν έξω δεν σημαίνει απαραιτήτως τριψήφια ποσά κατ’ άτομο και ακριβά ρεστοράν. Υπάρχουν και πιο «λογικές» επιλογές, που προσφέρουν νόστιμο φαγητό, εορταστική ατμόσφαιρα, ενίοτε ζωντανή μουσική, χωρίς ο λογαριασμός να «φουσκώσει». Καθώς τα εστιατόρια της Αθήνας αρχίζουν σιγά-σιγά να ανακοινώνουν τα χριστουγεννιάτικα μενού τους, παρακάτω συγκεντρώνουμε ιδέες για γεύματα την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς που ξεκινούν από τα 15€ και δεν ξεπερνούν τα 35€ το άτομο.

Amigos
Κύπρου 65, Γλυφάδα, τηλ: 2108983167 / Μ. Αλεξάνδρου 70, Νέα Σμύρνη, τηλ: 2109332220
Αυτές τις γιορτές, τα μεξικανικά εστιατόρια Amigos οργανώνουν ρεβεγιόν με καλό σκοπό – την στήριξη της εθελοντικής ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου». Την παραμονή των Χριστουγέννων, οι «φίλοι» των Μεξικάνικων εστιατορίων Amigos μπορούν να επιλέξουν μίας από τις δύο «κάζες», σε Γλυφάδα και Νέα Σμύρνη, για να ανταλλάξουν ευχές αγάπης με τους δικούς τους ανθρώπους δοκιμάζοντας τις ωραίες μεξικάνικες γεύσεις του menu (a la carte) συνδυασμένος με latin μουσικούς ρυθμούς και ωραίες μαργαρίτες. Ολόκληρο το ποσό που θα συγκεντρωθεί από τις Cuervo μαργαρίτες θα δοθεί στην Κιβωτό. Για ένα χορταστικό έθνικ γεύμα υπολογίστε περί τα 20€ το άτομο.

Θυμάρι
Ηρώων Πολυτεχνείου 78, Χαϊδάρι, τηλ: 2105810672
Την παραμονή των Χριστουγέννων, στο Θυμάρι του Χαϊδαρίου δοκιμάζουμε γιορτινές δημιουργικές γεύσεις με 28€ το άτομο. Το εορταστικό μενού περιλαμβάνει πράσινη σαλάτα με παστράμι, καρύδια και ντρέσινγκ φρούτα του δάσους, βελουτέ κολοκυθόσουπα, πίτα μανιταριών, μπούτι γαλοπούλας με γέμιση κάστανο και πουρέ γλυκοπατάτας ή μοσχαράκι στο φούρνο με λαχανικά και για το κλείσιμο, γαλακτομπούρεκο ή τάρτα σοκολάτας.



Etal 
Λ. Βουλιαγμένης 120, Ελληνικό, τηλ: 2109945691
Στον άνετο χώρο του, το σαλόνι δεξιώσεων Etal Club διοργανώνει ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς στην τιμή των 23€ το άτομο. Σε αυτά, περιλαμβάνεται απεριόριστη κατανάλωση όλο το βράδυ, καθώς και απεριόριστο κρασί, μπύρα ή αναψυκτικά. Η ζωντανή μουσική θα κινείται σε λαϊκά και παραδοσιακά μονοπάτια.

Οινοσχολείο
Σπινθάρου 54, Νέος Κόσμος, τηλ: 2109024347
Στον όμορφο χώρο ενός παλιού σχολείου, που ντύθηκε με πέτρα και ξύλο και μεταμορφώθηκε σε ένα ζεστό, παρεΐστικο μεζεδοπωλείο, την παραμονή των Χριστουγέννων μπορούμε να απολαύσουμε ειδικό μενού των 22€ κατ’ άτομο (χωρίς τα ποτά) που περιλαμβάνει: πράσινη σαλάτα, ποικιλία ορεκτικών (κολοκυθοκεφτέδες, κροκέτες, τεμπούρα, rolls λουκάνικου, πουγκάκια κοτόπουλου, φλογέρες, τυρόπιτα), καρέ χοιρινού με ριζότο ή κοτόπουλο με ψητά λαχανικά για κυρίως και σοκολατόπιτα για το κλείσιμο. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, το μενού στοιχίζει 25€ το άτομο. Θα απολαύσετε επίσης ζωντανή ελληνική μουσική.



1002 Νύχτες
Καραΐσκάκη 10, Ψυρρή, τηλ: 21 0331 7293
Γλέντι όπως παλιά, με ζωντανή ελληνική μουσική και άφθονο φαγητό και κρασί με 30€ το άτομο θα απολαύσουμε στου Ψυρρή την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Την λαϊκή μουσική αναλαμβάνουν ο Βασίλης Χαραλάμπους και η Καλλιρόη Σταματελάκη στο τραγούδι, μαζί με μπουζούκι, κιθάρα και ακορντεόν – το γλέντι ξεκινά στις 23.00.

Ldraft 
Κοραή 30, Μοσχάτο, τηλ: 2109483135
Απόλυτα παρεΐστικη αλλά και low budget, η μπυραρία του Μοσχάτου μεταμορφώνεται σε… λαϊκό νταλκαδιάρικο στέκι τις παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Το μενού στοιχίζει μόλις 15€ το άτομο και περιλαμβάνει (ανά 4 άτομα) σαλάτα, ποικιλία ορεκτικών, ποικιλία κρεατικών με χοιρινό μπούτι φούρνου, μπιφτέκια, σνίτσελ γαλοπούλας, λουκάνικα, πανσέτες, dressings και επιδόρπιο έκπληξη. Ανήμερα τα Χριστούγεννα, η ατμόσφαιρα είναι εξίσου εορταστική, με καλεσμένο τον Δάκη και είσοδο στα 3€.



Gold bar restaurant 
Επίκουρου 2, Περιστέρι, τηλ: 21 0573 9293
Το μοντέρνο bar restaurant των δυτικών προαστίων ετοιμάζει ένα πλούσιο ρεβεγιόν με ζωντανή ελληνική μουσική (Γερολυμάτος-Ιρεμίας-Μαριλίνα) και σπέσιαλ μενού των 35€ κατ’ άτομο. Αυτό θα περιλαμβάνει σαλάτα με baby ρόκα, ρόδι, αχλάδι, κουκουνάρι και παρμεζάνα, ποικιλία τυριών σε φύλλο και ριζότο μανιταριών με κρόκο Κοζάνης, ρολό χοιρινό ή γαλοπούλας με χριστουγεννιάτικη γέμιση και σοκολατόπιτα ή πανακότα για το κλείσιμο, καθώς και φιάλη κρασί για δύο άτομα.
in2life.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!